Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-05-2007, 01:46 PM   #1
Fully Optimized
 
BrynF_UK's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,574
Send a message via MSN to BrynF_UK
Exclamation Help!!

My brothers Compaq Prescario SR2000 is having a few problems. It randomly shuts down when he's playing a game (mainly when maximizing a running game) and his screen goes blank, then the computer doesn't respond at all - and hes forced to shut it down.
When he starts the computer again the computer starts up - but doesn't detect the monitor - the screen showing a "No Signal" message box. (if he switches it off at the mains - and turns it back on at the tower - all the system fans go on at full speed and the screen shows the same message again.

This happens every day randomly, but after 15-30 (or more) minutes it starts up just fine - and carries on to work fine.

Its not the CPU overheating, BUT when i took his RAM out and turned it on it didn't make a sound at all - suggesting the motherboard is broken right? Well, i did that before and after 30 minutes or so it worked fine again.

Anyone have any ideas what it could be?

EDIT: The more this happens the longer he has to wait before it works again, and he only got it last Christmas.
__________________

BrynF_UK is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2007, 01:52 PM   #2
BSOD
 
windowsvista's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 76
Default Re: Help!!

what is the warranty?
__________________

windowsvista is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2007, 01:59 PM   #3
Fully Optimized
 
BrynF_UK's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,574
Send a message via MSN to BrynF_UK
Default Re: Help!!

12 months standard i think - but either way still covered
BrynF_UK is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2007, 02:04 PM   #4
Fully Optimized
 
Spec's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,641
Default Re: Help!!

BrynF, if you take the ram out the computer will NOT start up. It wont have sequence beeps if you take the ram out either. Computer can't run without ram. Also, possibly how much ram do you have? Alot of the times if you have a low amount of ram and minimize a game it takes a long time to open back up... could be just a video card problem or not enough physical memory.
__________________
Thermaltake ARMOR/ mATX intelG33 Motherboard/4gb G.SKILL High Gaming Performance ddr2-1200/Radeon 3870 1gb edition/850w Thermaltake superduty psu

PokerDegenerate: Don't listen to these guys, I like the IDE makes it look vintage like a 68 Camaro SS...
Spec is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2007, 02:09 PM   #5
Fully Optimized
 
BrynF_UK's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,574
Send a message via MSN to BrynF_UK
Default Re: Help!!

I always though that taking the RAM out and starting up would always make a beeping noise to show the motherboard is working...

and RAM is 1Gb
BrynF_UK is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2007, 02:13 PM   #6
Fully Optimized
 
Spec's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,641
Default Re: Help!!

No, without ram or bad ram it wont beep... If it was a bad motherboard it probably wouldn't even start up. Uhh power suply not giving enough power to gpu to run games could be a problem. it seems like its a graphics card problem or a power suply problem.
__________________
Thermaltake ARMOR/ mATX intelG33 Motherboard/4gb G.SKILL High Gaming Performance ddr2-1200/Radeon 3870 1gb edition/850w Thermaltake superduty psu

PokerDegenerate: Don't listen to these guys, I like the IDE makes it look vintage like a 68 Camaro SS...
Spec is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2007, 02:14 PM   #7
Fully Optimized
 
BrynF_UK's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,574
Send a message via MSN to BrynF_UK
Default Re: Help!!

Well the computer starts up ok afterwards and plays games and stuff all fine so...
BrynF_UK is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2007, 02:17 PM   #8
Fully Optimized
 
Spec's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,641
Default Re: Help!!

i'm confused now. is the problem it when you minimize games? or what...could you please restate. I still think its GPU or PSU prob.
__________________
Thermaltake ARMOR/ mATX intelG33 Motherboard/4gb G.SKILL High Gaming Performance ddr2-1200/Radeon 3870 1gb edition/850w Thermaltake superduty psu

PokerDegenerate: Don't listen to these guys, I like the IDE makes it look vintage like a 68 Camaro SS...
Spec is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2007, 02:19 PM   #9
Fully Optimized
 
BrynF_UK's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,574
Send a message via MSN to BrynF_UK
Default Re: Help!!

ok when hes playing a game, minimizes it for whatever reason, then goes to maximize it again, the game opens and it freezes, the computer doesn't respond and the screen goes blank and then everything else i said in the first post...
BrynF_UK is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2007, 02:25 PM   #10
Fully Optimized
 
Spec's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,641
Default Re: Help!!

yeah..seems like a PSU problem or GPU overheating..or processor overload... I'd take it back and get new computer kuz i think you still have a warrenty.
__________________

__________________
Thermaltake ARMOR/ mATX intelG33 Motherboard/4gb G.SKILL High Gaming Performance ddr2-1200/Radeon 3870 1gb edition/850w Thermaltake superduty psu

PokerDegenerate: Don't listen to these guys, I like the IDE makes it look vintage like a 68 Camaro SS...
Spec is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 09:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0