Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-18-2010, 06:09 AM   #1
Baseband Member
 
mikeyakouba's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 41
Default HDMI Issues... Help! haha

Hey guys,
so I got myself a Gigabyte HD5770 SOC, and its awesome and I love it. But when I try to hook up my HDMI cable from my card to my tv (which I use as my main monitor ) it looks like total crap. Ive tried everything and it still looks terrible, so right now im using DVI. My tv btw is a 32 inch LCD TV. Here is the link:

http://www.vizio.com/vx32lhdtv10a.html

ANy help to solving my issue would be amazing!
__________________

__________________
My Rig:
BIOSTAR TA890GXB HD Mobo
AMD Phenom II 955 x4 3.2 GHZ
4 GB GSkill Gaming RAM (1600)
Gigabyte ATI HD 5770 1 GB SOC
1000 Watt PSU
mikeyakouba is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2010, 10:41 PM   #2
Golden Master
 
01001010's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7,888
Default Re: HDMI Issues... Help! haha

What do you mean by crap? Could you elaborate?
__________________

__________________
Stop the genocide now.
↳ www.savedarfur.org

Send comments, suggestions and criticisms.
↳ 01001010listens@gmail.com
01001010 is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2010, 03:49 PM   #3
Baseband Member
 
mikeyakouba's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 41
Default Re: HDMI Issues... Help! haha

Basically the res is super low and whenever I chance it it still looks really bad. edges on everything are jagged and the screen looks fuzzy. but as soon as i plug in my DVI connection its all good.
__________________
My Rig:
BIOSTAR TA890GXB HD Mobo
AMD Phenom II 955 x4 3.2 GHZ
4 GB GSkill Gaming RAM (1600)
Gigabyte ATI HD 5770 1 GB SOC
1000 Watt PSU
mikeyakouba is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2010, 04:51 PM   #4
Fully Optimized
 
Indigo's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: USA
Posts: 1,866
Default Re: HDMI Issues... Help! haha

Change the resolution as you would, and make sure the refresh rate is set correctly. I hate the Vizio monitors/TVs, I think they're crap when it comes to autodetection and setup of their resolution & refresh rates. So many other monitors can do it on their own just fine.
Indigo is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2010, 09:18 PM   #5
Omnicide now.
 
foothead's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: My own personal hell
Posts: 10,014
Default Re: HDMI Issues... Help! haha

Just change it to the resolution of the TV.

Since you are using a TV, you will most likely have issues with overscan as well. Either there will be a black box arounh the picture or the edges will be cut off. To correct this, go into CCC, monitor properties or whatever they call it now, and there will be a box with your displays in it. Underneat it will be a picture of a monitor labeled as your tv. Right click it then the setting will be somewhere in there, probably under properties.

Sorry if my intsructions are too vague. ATI has this habit of changing everything on each driver release, and we are most likely using different releases.
foothead is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2010, 02:46 AM   #6
Baseband Member
 
mikeyakouba's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 41
Default Re: HDMI Issues... Help! haha

hmmm ill try these tips out. thanks guys!
__________________

__________________
My Rig:
BIOSTAR TA890GXB HD Mobo
AMD Phenom II 955 x4 3.2 GHZ
4 GB GSkill Gaming RAM (1600)
Gigabyte ATI HD 5770 1 GB SOC
1000 Watt PSU
mikeyakouba is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0