Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-02-2004, 11:39 AM   #1
In Runtime
 
Denier-of-Soup's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 130
Send a message via AIM to Denier-of-Soup Send a message via MSN to Denier-of-Soup
Default HD - wtf

I left my comp for 2 hrs, and came back to find out my two drives (except C) were gone. I decided to check out power saving options, the HD's were scheduled to go to sleep after 2 hrs. I turned that off, and restarted the system. I can login but still can't see the HD's.

Any ideas?
__________________

Denier-of-Soup is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2004, 11:42 AM   #2
The Candyman
 
~mr mixx~'s Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: USA
Posts: 11,310
Default Re: HD - wtf

What OS are we talking here ? and how many total hhd's are on the comp.(computer) ?
__________________

__________________
" Let the music move you "
~mr mixx~ is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2004, 11:48 AM   #3
In Runtime
 
Denier-of-Soup's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 130
Send a message via AIM to Denier-of-Soup Send a message via MSN to Denier-of-Soup
Default

OS is Windows XP, and the the other HD is divided into two (E & F), but it's still one.
Denier-of-Soup is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2004, 11:52 AM   #4
The Candyman
 
~mr mixx~'s Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: USA
Posts: 11,310
Default Re: HD - wtf

Ok, when you say they are gone are they gone from my comp. folder or shortcut's gone from the desktop?

Sorry bout all the ?'s, but i'm tring to understand the ? better...
Anyway's when you made the partition's for the hhd, did you set the partition to active?

Alot of times when you make a partiton on a hhd, and don't set it to active...then down the road, the OS will stop reading & writing to it.
__________________
" Let the music move you "
~mr mixx~ is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2004, 11:54 AM   #5
In Runtime
 
Denier-of-Soup's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 130
Send a message via AIM to Denier-of-Soup Send a message via MSN to Denier-of-Soup
Default

I can't see them in the My Computer shortcut. Also, it can't locate any of the programs installed on drives E & F. So I'm stuck with the sucky Windows programs from drive C.
Denier-of-Soup is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2004, 12:02 PM   #6
The Candyman
 
~mr mixx~'s Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: USA
Posts: 11,310
Default Re: HD - wtf

See if This
helps...
__________________
" Let the music move you "
~mr mixx~ is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2004, 12:05 PM   #7
In Runtime
 
Denier-of-Soup's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 130
Send a message via AIM to Denier-of-Soup Send a message via MSN to Denier-of-Soup
Default



Isn't that a disk dividing utility though? I need my drive E back, thats all. It looks as if it's been disconnected or something.

btw I'll try and restart again, if you got some spare time, please don't go.
Denier-of-Soup is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2004, 12:12 PM   #8
In Runtime
 
killerdoberman's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 286
Send a message via MSN to killerdoberman Send a message via Yahoo to killerdoberman
Default

Check your cables to your hard drive both the power and IDE cable.

It may also be a bad cable.

I had that happen to me a couple of times. But I am cheap, so I get my regular flat cable and cut them up to make a round cable. After about 5-6 months one of the cables stopped working. I think I knicked the wire when I cut them, taking 5-6 months to fail.

Just a suggestion.
__________________
Soyo Dragon Ultra Platinum Edition powered by a P4 3.06GHz w/HT @ 533FSB
ATI Radeon X800Pro 256DDR <---Yeah!!! I finally got it!!!
1024MB PC3200, Creative Audigy LS, 2 x 40GB = 80GB RAID 0
Windows XP Pro, DOOM 3, CS, UT2004, BF1942 RtoR, CNC Generals
Finished Half-Life 2!!!!!!!!!!
killerdoberman is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2004, 12:17 PM   #9
In Runtime
 
Denier-of-Soup's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 130
Send a message via AIM to Denier-of-Soup Send a message via MSN to Denier-of-Soup
Default

yey

Restarting the system (again) did the job.

Thanks for the help anyways, sometimes I get a little too worried when something like this happens.
Denier-of-Soup is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2004, 12:25 PM   #10
The Candyman
 
~mr mixx~'s Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: USA
Posts: 11,310
Default Re: HD - wtf

Ok, is the 2nd hhd on the same IDE cable as the primary hhd....? if it is make shure the secondary hhd is set to slave and not master...

You cannot have two hhd's set to master. one must be a slave drive.

If everything is fine there, is bios picking up the secondary drive in the bios settings...?

Glad you worked it out...i just left this in just incase it did'nt work...
__________________

__________________
" Let the music move you "
~mr mixx~ is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 02:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0