Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-18-2006, 08:00 PM   #1
Baseband Member
 
Bosox0123's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 54
Default Having Internet Problems...

A friend of mine gave me a computer of hers to use for awhile and she was using wireless internet on the PC, and so when I go to plug my ethernet cable in nothing happens.


Can someone help me?
__________________

Bosox0123 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2006, 08:46 PM   #2
Fully Optimized
 
Spec's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,641
Default Re: Having Internet Problems...

You need to unplug them plug back in the router and modem, everytime u connect a new device you need to do that.
__________________

__________________
Thermaltake ARMOR/ mATX intelG33 Motherboard/4gb G.SKILL High Gaming Performance ddr2-1200/Radeon 3870 1gb edition/850w Thermaltake superduty psu

PokerDegenerate: Don't listen to these guys, I like the IDE makes it look vintage like a 68 Camaro SS...
Spec is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2006, 08:50 PM   #3
Golden Master
 
joxley1990's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7,846
Send a message via AIM to joxley1990 Send a message via MSN to joxley1990
Default Re: Having Internet Problems...

No you dont..

Maybe, the ethernet port is not enabled. When I have my wireless connected, the onboard LAN port does not get used, and visa-versa. Do you have software on your computer, or is it the standard Windows stuff? Also, which OS are you using?
joxley1990 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2006, 08:52 PM   #4
Fully Optimized
 
Spec's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,641
Default Re: Having Internet Problems...

Quote:
Originally Posted by joxley1990
No you dont..

Maybe, the ethernet port is not enabled. When I have my wireless connected, the onboard LAN port does not get used, and visa-versa. Do you have software on your computer, or is it the standard Windows stuff? Also, which OS are you using?
Well with my Router and my D-link Gamefuel dgl-4300 you have to....and from my cable provider i am told i have to unplug my modem then plug it back in everytime a new device is there...
__________________
Thermaltake ARMOR/ mATX intelG33 Motherboard/4gb G.SKILL High Gaming Performance ddr2-1200/Radeon 3870 1gb edition/850w Thermaltake superduty psu

PokerDegenerate: Don't listen to these guys, I like the IDE makes it look vintage like a 68 Camaro SS...
Spec is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2006, 08:54 PM   #5
Golden Master
 
joxley1990's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7,846
Send a message via AIM to joxley1990 Send a message via MSN to joxley1990
Default Re: Having Internet Problems...

Your router, modem and ISP sucks then, lol, you should not have to do that with any router..what about schools and places like that..do you think they are going to switch off everything, and reset everything, everytime they plug a new device in?

Besides, if it was that, he would get the "Limited or no connectivity" message..
joxley1990 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2006, 09:41 PM   #6
Baseband Member
 
Bosox0123's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 54
Default Re: Having Internet Problems...

theres no software for it...its just straight up windows with no software other then what comes with windows and the unplugging thing didnt work.
Bosox0123 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2006, 11:22 PM   #7
Fully Optimized
 
D-Lew's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,793
Send a message via AIM to D-Lew
Default Re: Having Internet Problems...

You probably need to set up your internet connection to use the ethernet as the default connection. IE and Mozilla automatically detect settings and it usually only works on the default. Try the internet connection wizard.
__________________

D-Lew is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0