Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 02-19-2005, 03:02 PM   #1
In Runtime
 
Windwaker222's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 351
Default Hard Drive not Recognizing??

It's been a couple of weeks since I've gotten my whole computer together.

The only problem is that I can't install Windows since the motherboard won't recognize a SATA Hard Drive or and ATA HD...

Anyone know any ways that I could possibly fix it.

WD Caviar 40gb ATA
Seagate 120GB S-ATA

and then Chaintech VNF4 Ultra Mobo
AMD 64 3000+ S939 1.8GHZ
1GB Corsair VS Ram (512 x 2)
__________________

__________________
AMD Phenom 9600 / 4GB OCZ Gold / nVidia 8800GT / ASUS Crosshair 4xPCI-E
Windwaker222 is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2005, 04:13 PM   #2
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Hard Drive not Recognizing??

Hi,

Thats weird, because it must be quite a recent motherboard. I don't know if flashing to a new version would fix this, as teh cables and features for those should already be implemented.

Are you sure your motherboard can support these features?

*KaGe*
__________________

Kage is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2005, 04:19 PM   #3
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Hard Drive not Recognizing??

http://tekgems.com/Products/et-14411...f4-ultra-n.htm

done a bit of research, and it definetly seems like it should support SATA...

*KaGe*
Kage is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2005, 05:32 PM   #4
In Runtime
 
crayzboost's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 188
Default

i know mine didint recognise my sata HD's until i installed the sata driver disk before installing windows xp..
__________________
ASUS A8V Deluxe MOBO rev 2
AMD Athlon64 3500+ 90nm Winchester Core,OC'd @2.6ghz
PNY-Geforce 6800gt, OC@ 420/1.15
2x512MB Corsair Xms Xpert XL pc3200 2-2-2-5
2xWestern Digital Raptors 1-36.7G 1-74G 10,000 RPM HD/ 1x 160gb maxtor
Im water cooled now with swiftech mcw6002 and dangerden maze 4
crayzboost is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2005, 07:36 PM   #5
In Runtime
 
Windwaker222's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 351
Default Re: Hard Drive not Recognizing??

i tried that 2 but it wont recognize it even on the driver installation pack
__________________
AMD Phenom 9600 / 4GB OCZ Gold / nVidia 8800GT / ASUS Crosshair 4xPCI-E
Windwaker222 is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2005, 08:47 PM   #6
BSOD
 
DarkBlade's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 3,355
Send a message via MSN to DarkBlade
Default Re: Hard Drive not Recognizing??

Odd.... Hmm, try changing the SATA cable to a different connector on another part of the motherboard and see what happens. Also, make sure the jumper on the Drive is set for Cable Select or Master, not slave. GL!
DarkBlade is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2005, 09:01 PM   #7
In Runtime
 
Windwaker222's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 351
Default Re: Hard Drive not Recognizing??

Well it's installing Windows right now...Hopefully nothing goes wrong now!

I'm not even sure what it was. I changed the SATA cable and I gave the HD and the CD-Drive it's own power cable since they were both on a split one.

Then it finally recognized...now I can hopefully get my Doom 3, Painkiller, UT2004, and Half-Life 2 games running
__________________
AMD Phenom 9600 / 4GB OCZ Gold / nVidia 8800GT / ASUS Crosshair 4xPCI-E
Windwaker222 is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2005, 10:15 PM   #8
In Runtime
 
Windwaker222's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 351
Default Re: Hard Drive not Recognizing??

uhh..i think i got a problem...

I'm no pro at cooling but I think 90C for the CPU is a little hot!!! correct me if im wrong

edit : Right now, it's iddling at about 25, i redid the heat sink and so far its working fine! Wow, after almost a month I finally got my computer running stable...God do I hate 1st builds
__________________

__________________
AMD Phenom 9600 / 4GB OCZ Gold / nVidia 8800GT / ASUS Crosshair 4xPCI-E
Windwaker222 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0