Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-12-2010, 09:16 PM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 57
Default hard drive ??

okay greeak guys heres a ? for ya i have a external it was a mybook with a western digital hardrive inside. it got dropped when i moved and broke the case. the harddrive works when the original parts are plugged in but i wanted to put it in my case but when i hook everything up it doesn't work but it works when its hook up with the power supplie and cables just not with the sata cable and stat power from my power supply

any ideas
__________________

bnizzel2000 is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2010, 09:30 PM   #2
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: hard drive ??

What do you mean when you say it doesn't work when it's attached in your computer case? If it doesn't show up, try looking in Disk Management.
__________________

Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2010, 09:36 PM   #3
Baseband Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 57
Default Re: hard drive ??

its doesnt show up in any type of file find or disk management its like its not there but when i hookup the power chip thing that was in the encloser and plug in the power suplly in then it works.
bnizzel2000 is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2010, 10:05 PM   #4
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: hard drive ??

That's odd as it's just a standard hard drive. If you're sure everything is connected correctly, I'm at a loss.
Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2010, 10:07 PM   #5
Baseband Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 57
Default Re: hard drive ??

yeah everything is hookup right and i thought id ask you guys bc i went to a computer store by my house and he couldn't figure anything out to
bnizzel2000 is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2010, 10:16 PM   #6
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: hard drive ??

Are you sure the power cord form the computer is aligned correctly on the drive? The SATA power and data cables are keyed so they can only attached one way. Check to make sure the keyed part on the drive isn't broken.
Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2010, 11:44 PM   #7
Golden Master
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13,091
Default Re: hard drive ??

I could be wrong, but it might need a jumper to be set in order to have it recognized, as it could be interfering with other drives...like a drive that's set to Single Drive...meaning nothing else is attached to. Like I've mentioned...I COULD be wrong.

First off, does it turn on? If not, then try unplugging the SATA cable, and see what happens.
lhuser is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2010, 08:35 PM   #8
Baseband Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 46
Default Re: hard drive ??

i'd second the jumper settings suggestion. only other thing i can think of is maybe faulty cables in your machine?

check that its powering up from the internal power connectors only, dont plug in the data transfer cable, if it powers up then examine your data cables with precision. try replacing the data transfer cable.

otherwise no idea at all.
reeve is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2010, 09:06 PM   #9
Baseband Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 57
Default Re: hard drive ??

actuality i got it fixed it turns out that the board that plugs into the sata power and sata drive had an encryption on it. so i had a friend of mine look at it and he figured out the code for it and then i reformatted it and now it works yeaaaaaaaaa
bnizzel2000 is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2010, 09:11 PM   #10
Baseband Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 46
Default Re: hard drive ??

wow thats a new one then. congrats on the fix though
__________________

reeve is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0