Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-10-2015, 04:04 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: Nov 2015
Location: scotland
Posts: 5
Default H81M S2H Lan Issues

Hi,
I have just upgraded from a laptop to a shiny new desktop

I have the computer totally working, except LAN.

This computer has no Wifi options, as it is quite a basic MicroATX board. I am just wondering what the problem is with it, and whether it can be solved easily or not.

Just for reference, the Motherboard is a Gigabyte H81M-S2H
The Processor is an Intel core i5 4460

---------- Post added at 04:04 PM ---------- Previous post was at 04:01 PM ----------

Also, I have windows 10 fresh new copy on it
__________________

JackM512 is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2015, 12:27 AM   #2
Fully Optimized
 
crazyman143's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: USA
Posts: 2,946
Default Re: H81M S2H Lan Issues

Have you tried installing the latest LAN driver from Gigabyte's website? And does the network card show up in Device Manager? You can also try installing the driver from there.

Also if it doesn't show up in Device Manager check your BIOS and make sure that it is enabled there.
__________________

crazyman143 is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2015, 01:29 AM   #3
Golden Master
 
BK_123's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Australia
Posts: 7,532
Default Re: H81M S2H Lan Issues

Also since its a Realtek adapter try the drivers directly from them Realtek
BK_123 is online now   Reply With Quote
Old 12-11-2015, 03:49 PM   #4
Site Team
 
celegorm's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10,713
Send a message via AIM to celegorm
Default Re: H81M S2H Lan Issues

No lan might mean he can't use any of the sites... Have you tried installing the network drivers off the CD that came with the motherboard?
__________________
"as a fanboy i refuse to admit it and will pull countless things out of my butt to disprove it"

Team Thelegorm! Total Kills: 21 (i iz in uor profile, editsing your sigz)
celegorm is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2015, 12:00 PM   #5
Beta Member
 
Join Date: Nov 2015
Location: scotland
Posts: 5
Default Re: H81M S2H Lan Issues

I tried the pc again the next day and it seemed to work, and has worked until now flawlessly. Thanks for the advice anyway
JackM512 is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2015, 02:46 AM   #6
Golden Master
 
BK_123's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Australia
Posts: 7,532
Default Re: H81M S2H Lan Issues

Glad you got it working. Did you try updating the drivers or anything like that?
__________________

BK_123 is online now   Reply With Quote
Reply

Tags
4460, gigabyte, h81ms2h, issues, lan

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 07:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0