Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-31-2005, 03:48 PM   #1
Solid State Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 10
Default Green Tint

I have been having issues since installing a new vid card (MSI GeForce 6600). The problem is it is only some of the time.

The problem : I get a green tint over my screen, smoke looks green, etc.

When it happens: It only happens when running some of my configs and when I am running the game full screen. I have 2 configs that the game runs fine on and when I reset the default settings the game runs fine. When minimized the game runs fine. However the configs I like happen to have this tint which I would like to fix.

Changing the digital vibrance, image sharpening, brightness, contrast, gamma, none of it helped.

What can I do?

For an idea about what I am talking about see the following links.

link 1

link 2

link 3


Also another question, whether in game or out of game my mouse (Logitech MX 1000) randomly skips upward. Any ideas there?
__________________

irish is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2005, 05:24 PM   #2
Baseband Member
 
adamorris's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 79
Default Re: Green Tint

My guess is that the vid card cannot handle your settings the way you want it to. I didn't really see much of what you were talking about in those pics either. Your mouse problem is common. Is it optical? If so is it on anything remotely shiny? If so then use a mouse pad or something dull in color. If it is a track ball mouse then upgrade to optical, it's worth it. Also, there might be something on the flat surface that makes the laser read it to move up like that. Clean the surface and see if that helps. If none of this works then test a different mouse or buy one.
__________________

adamorris is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2005, 05:26 PM   #3
Fully Optimized
 
money_man's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,353
Send a message via MSN to money_man
Default Re: Green Tint

no the mx 1000 is a new laser mouse and should not do that, i'd reinstall the software or try a different surface. it that doesnt help take it back
__________________
AMD 3000+ @ 2.25
Corsair Twinx 1024mb 2x512mb XMS
MSI 6600GT's SLIed @ 565/1100
Neo 4 Platinum SLI Mobo
3dmark03- 15,542
3dmark05- 7081
money_man is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2005, 06:20 PM   #4
Daemon Poster
 
Osak's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 821
Default Re: Green Tint

Its not your card it is COD i have the smae problem some times.
__________________
Macbook Pro 2.4ghs Intel Core 2 Duo, 4gigs ram

Mac Pro - 2x 3.0GHz Quad-Core Intel Xeon , 4x2gig 800MHz DDR2, 2x 1TB 7200-rpm Serial ATA 3Gb/s, NVIDIA GeForce 8800 GT 512MB
Osak is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2005, 06:33 PM   #5
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Green Tint

I wouldn't say its that noticable really in terms of when your playing, but you know you said that the hue changes didn't help?

Maybe theres a way of filtering out a bit of the green, maybe using some kind of saturation setting?

Just a thought
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2005, 09:29 PM   #6
Solid State Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 10
Default

When I go into my color correction screen whatever changes I make effect all channels, it doesnt seem to have an effect on the green tint. I dont see a spot to correct the values specifically.


I go into my monitor settings to adjust the rgb hues and it only lets me change the rb not green, wtf
irish is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2005, 06:30 AM   #7
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Green Tint

Wierd...usually on video card drviers, they have individual settings too.

Okay in that case, does your monitor have any colour settings? maybe its these that have gone funny, and just to see, run a Degause on the monitor which clears any static that can mess up a picture.
__________________

__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0