Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-06-2006, 02:53 PM   #1
Solid State Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 12
Exclamation graphics card thingy. problem. big one.

Customer Care Mobility Support Portal (Laptop/Notebook)

I have a T30 IBM laptop with ATI Radeon Mobility 7500.

I accidentally uninstalled the graphics driver. Then I used the Windows driver finder to update the "VGA Display Adapter" (which i presumed was the ATI graphics card)to ATI Radeon 7500 (theres a list with shitloads of graphics cards and their respective drivers). After that I ran a PC game called Freelancer and the screen went black, with a red ( 3/4 inch width ) line that ran from left to right, 3 inches above the bottom of the screen. I turned it off. Then when I turned the computer on again, the IBM bios and startup screen show. Next comes the Windows loading screen, after that, I presume the corrupted ATI Mobility Radeon 7500 driver has been loaded and so the same result happens with the red line.

Please help me, should I install a new OS? is the hardware of my graphics card totally screwed up? should i put in a totally new motherboard?

Distressed boarding school student who desperately needs some gaming enterntainment and whatnot,

Andrew - noojoo@gmail.com for lack thereof
__________________

noojoo is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2006, 03:03 PM   #2
Fully Optimized
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 2,276
Default Re: graphics card thingy. problem. big one.

so everything was working fine up to the point that you started playing that game? can you run your notebook in safemode or is login utterly impossible? don't get a new motherboard, and i'm doubtful that your hard ware was damaged due to the uninstallation of video drivers. try reformatting your computer and going to ati.com to update your drivers.
__________________

__________________
| AMD 3800+ X2 Dual Core Processor | ASUS A8N-e nF4 Ultra | Hitachi Deskstar 250gb 3.0 gb/s | 1gb Corsair Value RAM 2x512 | eVGA geforce 6800GS | sound blaster live! 24-bit | NZXT Trinity Classic chassis | OCZ GameXStream OCZ700GXSSLI PSU |
I was there. In the networking forum for the first time, and it was because.. of 341
kchi55 is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2006, 03:06 PM   #3
Golden Master
 
mammikoura's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,459
Send a message via MSN to mammikoura
Default Re: graphics card thingy. problem. big one.

Go to control panel and uninstall the vid card drivers. If u can't boot into normal windows mode then use vga mode.

After the drivers have been uninstalled windows should work fine, then go and get the proper drivers for ur vid card from ati's website and install them.
mammikoura is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2006, 03:21 PM   #4
Solid State Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 12
Default Re: graphics card thingy. problem. big one.

ok thanks kchi55 and mammikoura.

unfortunately kchi55, i cant go on the internet with that computer cuz the screens black.

i can get to the windows xp loading screen, u know with the bar and the little green blocks moving like a caterpillar. but after that, when theres supposed to be a login screen , the screens goes black with the red line i was describing.

how do u get into vga mode mammikoura?

thanx again for the help appreciate it
noojoo is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2006, 04:51 PM   #5
Golden Master
 
mammikoura's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,459
Send a message via MSN to mammikoura
Default Re: graphics card thingy. problem. big one.

usually u press F8 during the bootup, after bios but before xp loading screen. U can also just keep pressing the key all the time.

Then it should give u a screen where it asks u in which mode u want to start windows in. Choose vga mode and windows should load just fine so u can delete the old drivers. Once there is no drivers normal windows mode should work.
mammikoura is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2006, 03:38 AM   #6
Solid State Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 12
Default Re: graphics card thingy. problem. big one.

ok now wt if f8 didnt work. and after i did reach the bootup choosing screen, (after turning my comp off during window loading) it didnt work. i think there was software installed onto my comp which disabled some of the options. (i reworked back cmd and ctrlaltdel by registry editing)

alternative--->
i log on. ( i cant see anything, so ill have to do this blind)

press ctrl+esc, which pops the windows menu(cuz the ibm t30 dosnt hav a windows shortcut key)

press the Up key 3 times. (past shut down, then logoff, into run)

then type in "cmd"

press enter

then type "bootcfg/addsw/bv"

wud that work??
__________________

noojoo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0