Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-10-2010, 12:26 AM   #1
Beta Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 4
Question got a problem with a radeon hd 5770, need help

so i bought a radeon HD 5770 today cause the fan on my old card died and figured i would just change the whole thing. So i took out the old card and installed the new one, turned on my computer and everything and that's fine. I installed the newest drivers and everything but if i look at my device manager screen it says this device cannot start under the display adapters tab.

this is exactly what it says.

This device cannot start. (Code 10)

Click 'Check for solutions' to send data about this device to Microsoft and to see if there is a solution available. (clicking that does absolutely nothing)

Anyone know what the problem might be???, iv tried uninstalling and reinstalling it already, and changing the drivers, neither worked obviously. The only thing i can think of is that i didn't uninstall the drivers from my old card before hand cause i didn't know i was supposed to, i read that afterward .
__________________

thounis is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2010, 12:35 AM   #2
Omnicide now.
 
foothead's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: My own personal hell
Posts: 10,014
Default Re: got a problem with a radeon hd 5770, need help

Did you boot into safe mode and run driver sweeper before installing the card?
__________________

foothead is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2010, 12:41 AM   #3
Beta Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 4
Default Re: got a problem with a radeon hd 5770, need help

No i didn't cause i didn't know i was supposed to until after i had installed the new one (dumb me) i found out i should have done that first when i was reading around trying to solve this problem.
thounis is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2010, 12:45 AM   #4
Omnicide now.
 
foothead's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: My own personal hell
Posts: 10,014
Default Re: got a problem with a radeon hd 5770, need help

Do it now, and remove both the original driver, and the new ATI one you installed. Then boot back up and reinstall the newest driver (Cat 10.3) from AMD.com.
foothead is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2010, 12:48 AM   #5
Beta Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 4
Default Re: got a problem with a radeon hd 5770, need help

alright thanks for the help, and my one last stupid question being is that something i have to download or will it be on my system when i boot into safe mode.
thounis is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2010, 12:50 AM   #6
Omnicide now.
 
foothead's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: My own personal hell
Posts: 10,014
Default Re: got a problem with a radeon hd 5770, need help

You have to download it.
foothead is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2010, 12:50 AM   #7
Beta Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 4
Default Re: got a problem with a radeon hd 5770, need help

alright thanks for all your help
thounis is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2010, 12:57 AM   #8
Daemon Poster
 
hemp's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 1,304
Default Re: got a problem with a radeon hd 5770, need help

That is god to know. I have my MSI 5770 and I need to install and get my computer back together haha. I will keep this in mind, thanks
__________________
Current Rig-I call him Q Core for short
Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8200 @ 2.33GHz 2.34 GHz|6.0GB RAM|NVIDIA GeForce 9500 GT 1GB|1.5TB @ 7200 RPM|Sound Blaster X-Fi-Xtreme Audio|Vista Home Premium

'"Crapbox 2.0.....Until you put Mac OS X on it, then its called a Mac Pro." -cavemangrinder

"You were sick, but now you're well again, and there's work to do." - Kurt Vonnegut
hemp is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2010, 01:00 AM   #9
Omnicide now.
 
foothead's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: My own personal hell
Posts: 10,014
Default Re: got a problem with a radeon hd 5770, need help

Quote:
Originally Posted by hemp View Post
That is god to know. I have my MSI 5770 and I need to install and get my computer back together haha. I will keep this in mind, thanks
You bought the R5770 Hawk, right? I want overclocking results when you get it together.



OP: It may or may not work, this is just an idea. Give it a try and see what happens.
foothead is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2010, 10:26 PM   #10
Daemon Poster
 
hemp's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 1,304
Default Re: got a problem with a radeon hd 5770, need help

Quote:
Originally Posted by foothead View Post
You bought the R5770 Hawk, right? I want overclocking results when you get it together.



OP: It may or may not work, this is just an idea. Give it a try and see what happens.
I am quite disappointed with my 5770.

When I run it, I get this high pitched screeching sound. Also I can't dual screen with it. the HDMI port is too close to the VGA port. So when I put a HDMI to VGA adapter only one fits.

I am going to return it to newegg in a few days and try to find another card that has two VGA ports so I know I can dual screen with that,
__________________

__________________
Current Rig-I call him Q Core for short
Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8200 @ 2.33GHz 2.34 GHz|6.0GB RAM|NVIDIA GeForce 9500 GT 1GB|1.5TB @ 7200 RPM|Sound Blaster X-Fi-Xtreme Audio|Vista Home Premium

'"Crapbox 2.0.....Until you put Mac OS X on it, then its called a Mac Pro." -cavemangrinder

"You were sick, but now you're well again, and there's work to do." - Kurt Vonnegut
hemp is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0