Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-10-2005, 06:47 PM   #1
In Runtime
 
Duzz's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 410
Send a message via AIM to Duzz Send a message via MSN to Duzz Send a message via Yahoo to Duzz
Default Freezes, Just Stops.

Currently I have a problem which has been on my computer for about 2 month now since I just built this computer. The Computer Freezes when run at 2.2 GHZ. Just stopped. Here are my Specs of computer.

ASUS A7V600-X Mobo
AMD Athlon XP 3200+
1gig Mushkin Ram DDR400
ATI AIW X9600 128mb
Heatsink Cool Master Jet 7

Alright this is what I have tried to do, not much but I have tried.

Bought a new Heatsink, CPU was running 53C now running 43C. Mobo runs constant 28C

Ive Read forums saying run this program and run that. But I havent Done that, the only program that i ran was CPUIDLE. That I dont even know what its doing so probualy useless. (UDATE CPUIDLE SUCKS ARSS)

Ive switched the ram slots around. Didnt help. It registers at 1024 ram, 1 gig. so not much to say about that not sure what my problem is to be quite honest. Whish I did so that I wouldnt have to run my CPU at 1.1 to get it to run games.

That gets me to another point, It freezes no matter what could be just loading up and freeze, playing game yeah its going to freeze. But when I run it at 1.1ghz im cool. Dont know what to do next please if anyone knows how to fix this or anything please let me know.

Duzz.

__________________
__________________

__________________
Double Tsunami's--Athlon 64 3800--ABIT Fatal1ty AN8 939 Sli--2x512MB Baliztix Ram--Raptor 74GB 10,000RPM--MSI 6800 GT--1/2ID Switech Liquid Cooling
Duzz is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2005, 08:20 PM   #2
Daemon Poster
 
ACES WILD's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 833
Default

Flash your Mobo bios, maybe it isnt reading the processor correctly. and what kind of 3200 do you have? a barton or a t-bred? you may or may not have the fsb set right if it's a t-bred.
__________________

ACES WILD is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2005, 03:00 AM   #3
Daemon Poster
 
zero4zero's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 563
Default Re: Freezes, Just Stops.

From what I read of your signature, your problem may just be in with your hard disks. Is your BIOS AGP aperture set right, and also what kind of speed do you get out of those hard drives PIO or DMA 5!
__________________
Asus P4P800 SE
Intel P4 3.2 Gig 1024 Meg PC3200 cas latency 2.5
RAID 0 2-36.7 Gig SATA WD 10,000 RPM
200 Gig WD ATI ALL-IN-WONDER 9600XT
6500 Kb bandwith Internet Connection
zero4zero is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2005, 08:40 AM   #4
In Runtime
 
Duzz's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 410
Send a message via AIM to Duzz Send a message via MSN to Duzz Send a message via Yahoo to Duzz
Default

To tell you the truth im a complete newb to computers. But i know where to get the bios for my board but dont know how to flash it, but ill give it a shot. ill bet the bullseye dont worrie.

It is a barton and realy im not to sure what my settings are supposed to be on. Ive been wondering if i need a new power supply or something, just aint enogh juice to run it that high? i dunno. We will find out. But im going to go to Asus and download the newest bios for my computer and install it.
__________________
Double Tsunami's--Athlon 64 3800--ABIT Fatal1ty AN8 939 Sli--2x512MB Baliztix Ram--Raptor 74GB 10,000RPM--MSI 6800 GT--1/2ID Switech Liquid Cooling
Duzz is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2005, 09:04 AM   #5
Daemon Poster
 
zoomtm's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,072
Send a message via AIM to zoomtm Send a message via MSN to zoomtm Send a message via Yahoo to zoomtm
Default Re: Freezes, Just Stops.

if you dont know how to update a bios, then dont do it. if you mess up; your motherboard will be dead.
__________________
Heat: ZoomTm
Ebay: ZoomTm
zoomtm is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2005, 09:05 AM   #6
In Runtime
 
Duzz's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 410
Send a message via AIM to Duzz Send a message via MSN to Duzz Send a message via Yahoo to Duzz
Default

All i know is to never turn your computer off while its flashing, other than that i should be fine.
__________________
Double Tsunami's--Athlon 64 3800--ABIT Fatal1ty AN8 939 Sli--2x512MB Baliztix Ram--Raptor 74GB 10,000RPM--MSI 6800 GT--1/2ID Switech Liquid Cooling
Duzz is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2005, 08:25 AM   #7
In Runtime
 
Duzz's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 410
Send a message via AIM to Duzz Send a message via MSN to Duzz Send a message via Yahoo to Duzz
Default

Well my bios was already better then the updates they had on the internet for ASUS motherboards.... Which doest seem right. So i dont know whats going on.
__________________
Double Tsunami's--Athlon 64 3800--ABIT Fatal1ty AN8 939 Sli--2x512MB Baliztix Ram--Raptor 74GB 10,000RPM--MSI 6800 GT--1/2ID Switech Liquid Cooling
Duzz is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2005, 10:10 PM   #8
In Runtime
 
Duzz's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 410
Send a message via AIM to Duzz Send a message via MSN to Duzz Send a message via Yahoo to Duzz
Default

Update, Located the problem my ram was in 2 and 3 not 1 and 2 what a dumbass, but well CPUID told me what was up. lol. Thanks guys, im still geting a PSU might as well.
__________________

__________________
Double Tsunami's--Athlon 64 3800--ABIT Fatal1ty AN8 939 Sli--2x512MB Baliztix Ram--Raptor 74GB 10,000RPM--MSI 6800 GT--1/2ID Switech Liquid Cooling
Duzz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 03:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0