Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-02-2005, 04:47 PM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 28
Default FPS Rate = GAH!!!

I know I shouldn't be getting great rates out of my ATI x700 PRo, but again, my computer is acting funny. It is only getting roughly 60 FPS, which the old NvIdia 128 MB gave me. Could it be something along the lines of spyware (lord knows what my little brother looks at) , or could it be power supply? My card requires a 300 Watt supply, and that's all i have. Any suggestions are appreciated.
__________________

DelTASteveB is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2005, 04:50 PM   #2
Fully Optimized
 
money_man's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,353
Send a message via MSN to money_man
Default Re: FPS Rate = GAH!!!

300 is fine, thats what it tells u to run with when u have other things in the pci slots and lots of cd roms and such. what game is this that your talking about? what settings, do you have it set to performance or quality settings in the catalysts menu?
__________________

__________________
AMD 3000+ @ 2.25
Corsair Twinx 1024mb 2x512mb XMS
MSI 6600GT's SLIed @ 565/1100
Neo 4 Platinum SLI Mobo
3dmark03- 15,542
3dmark05- 7081
money_man is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2005, 04:51 PM   #3
Baseband Member
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 28
Default Re: FPS Rate = GAH!!!

Hmm, thats a good point. I need to try adjuswting the settings, seems my little brother has set them all the way up. The Catalyst menu is still the same, he's locked out of that.
DelTASteveB is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2005, 04:53 PM   #4
Fully Optimized
 
money_man's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,353
Send a message via MSN to money_man
Default Re: FPS Rate = GAH!!!

try putting them to performance. and what game and what settings?
__________________
AMD 3000+ @ 2.25
Corsair Twinx 1024mb 2x512mb XMS
MSI 6600GT's SLIed @ 565/1100
Neo 4 Platinum SLI Mobo
3dmark03- 15,542
3dmark05- 7081
money_man is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2005, 05:05 PM   #5
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: FPS Rate = GAH!!!

If its sticking at around 60fps, disable Vertical Sync from options or from your video card settings.
I explain this alot and it almost always is the culprit.
You should then get higher frame rates.

Basically what it does is only releases frames when the monitor refreshes, which can give games a smoother result though with cards that can be faster, its a bit worrying.

Hope this helps
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2005, 06:01 PM   #6
Fully Optimized
 
money_man's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,353
Send a message via MSN to money_man
Default Re: FPS Rate = GAH!!!

yea, that could be the problem except i think i already fixed it because he's been gone for liek an hour or 2 now
__________________
AMD 3000+ @ 2.25
Corsair Twinx 1024mb 2x512mb XMS
MSI 6600GT's SLIed @ 565/1100
Neo 4 Platinum SLI Mobo
3dmark03- 15,542
3dmark05- 7081
money_man is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2005, 06:20 PM   #7
Baseband Member
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 28
Default Re: FPS Rate = GAH!!!

It's fixed. Someone put some BS virus scan thats always scanning, and was eating up my RAM.
DelTASteveB is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2005, 06:23 PM   #8
Fully Optimized
 
money_man's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,353
Send a message via MSN to money_man
Default Re: FPS Rate = GAH!!!

lol. i guess that'll slow it down. when my norton anti-virus kicks in on friday nights my whole CSS game starts lagging like crazy and i have to turn off norton
__________________
AMD 3000+ @ 2.25
Corsair Twinx 1024mb 2x512mb XMS
MSI 6600GT's SLIed @ 565/1100
Neo 4 Platinum SLI Mobo
3dmark03- 15,542
3dmark05- 7081
money_man is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2005, 03:34 AM   #9
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: FPS Rate = GAH!!!

hehe kewl, glad its working now. That 60fps thing confused me a bit
I'm glad Money_Man lead you to the reason
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2005, 09:23 AM   #10
In Runtime
 
j Rizzo's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 146
Default Re: FPS Rate = GAH!!!

you should set your scheduled tasks to run at like 5 a.m. money man
__________________

__________________
Intel P4 530 @3.15 Ghz, ASUS P5GDC-V Deluxe, Barracuda 200GB SATA HD,500 Watt Glacier Power Supply, ATI Radeon X800 XT PCI-e,1.553 GB PC3200 DDR400 RAM, tv out: 27" flat screen,optical out: 500 watt 5.1 surround, 3dmark03:11551, top fps:1200+ chit-chigity check yo self before you wreck yo self, cuz shotgun bullets are bad for ya health.
j Rizzo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 11:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0