Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-15-2009, 03:53 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2
Default First time build

Hi everyone! Am currently looking at building a computer for the first time... have already bought all the parts I needed but have misread the specs on the PSU (because I am an idiot), so basically I am wondering if a 450W power supply will be sufficient to power this pc..........

Have got a Gigabyte GA-X38-DS4 Intel X38 Socket 775 DDR2 Motherboard, Intel Quad Core processor, 4gb RAM, 250GB hard drive and GeForce 9800GT 1GB graphics card.

Thanks in advance
__________________

Richy47 is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2009, 03:59 PM   #2
In Runtime
 
MNI-SmellyCakes's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 270
Default Re: First time build

Probably, but it's cutting it close.
__________________

__________________
Sapphire HD 4670 512MB GDDR3 | 2GB Corsair 667MHz | 250GB Sata HDD @ 7200RPM | 500W StealthxStream | AMD Athlon 64 x2 4000+ 2.11GHz | DVD/CD Drive |
MNI-SmellyCakes is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2009, 04:05 PM   #3
Daemon Poster
 
Ronspc's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 688
Send a message via AIM to Ronspc
Default Re: First time build

It will i would upgrade tho. or trade it in for a new 600-650
__________________
Dell motherboard, 2 hard drives 8600GT AMD Athlon

WWW.INSANITECHPC.COM
Ronspc is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2009, 04:11 PM   #4
Beta Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2
Default Re: First time build

If it will work then is it necessary to upgrade? I mean, will I see drastic improvements in performance or something?
Richy47 is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2009, 05:07 PM   #5
Golden Master
 
worshipme's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5,603
Default Re: First time build

Quote:
If it will work then is it necessary to upgrade? I mean, will I see drastic improvements in performance or something?
If it works fine, there's nothing to worry about. But if you're getting crashes, reboots etc, look to the PSU first.
__________________
AMD Phenom II X4 955 BE @ 4.0GHz + TU120E lapped - MSI 770-CD45 AM3 - 2x2GB OCZ DDR3 1333MHz - Sapphire HD 4870 - Samsung Spinpoint 500GB 7200RPM 16MB cache HDD - Tagan TG600-BZ Piperock - (Currently open test bed) - Windows Vista Home Premium 64bit.
worshipme is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 09:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0