Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-09-2008, 08:37 PM   #11
Baseband Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 38
Default Re: Failed to OC Q6600 need help

mine shows 2400MHz FSB: 266MHz [266MHz x 9.0 est.] on orthos. It just the mobo wont let me set it to 333 for some reason. I set it. reboots 3 times. then i go back to bios and see that it went to stock settings. and i cant find the speedstep.
this is what iset it to b4 i save changes http://i25.photobucket.com/albums/c9...x/P1080252.jpg
__________________

__________________
GIGABYTE GA-P35-DS3L-Q6600 @ 3.0Ghz
2Gb Kingston DDR2 1066-Rocketfish 700W PSU
5HDD :2x Raptor 75gb 2X maxtor 160gb 1Ex 750gb
Zalman 9500 heatsink-512mb GDDR3 8600gt
SB Xtreme music XPMCE 2002/Vista Ult
xxxnullifierxxx is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 08:47 PM   #12
In Runtime
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 408
Default Re: Failed to OC Q6600 need help

There is no speedstep thing in mine either. It is just automatic. When I do something that uses alot of CPU power it automatically Goes to my OC setting. If it is idle it goes below stock down to 2.1Ghz.
__________________

__________________
[Case = Corsair 400R][CPU = Core i5 3.4Ghz to 4.6Ghz /w Noctua NH-U12P SE2 CPU Cooler][Mobo = Asus P8Z77-V LK][RAM = 16GB DDR3 Patriot Viper 3 1600Mhz RAM][Video Card = PNY GTX 670][SSD = 240GB Force GT][Samsung S27B350 27inch monitor][Running Windows 7 64Bit]
OTSS is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 08:50 PM   #13
In Runtime
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 408
Default Re: Failed to OC Q6600 need help

You saved your settings? I will let someone else help with that problem because it is a diff mobo than mine. I am also not the best person to ask since I just bought my Q6600 yesterday. I don't know how it all works yet but I know that I got mine working when it is under load.
__________________
[Case = Corsair 400R][CPU = Core i5 3.4Ghz to 4.6Ghz /w Noctua NH-U12P SE2 CPU Cooler][Mobo = Asus P8Z77-V LK][RAM = 16GB DDR3 Patriot Viper 3 1600Mhz RAM][Video Card = PNY GTX 670][SSD = 240GB Force GT][Samsung S27B350 27inch monitor][Running Windows 7 64Bit]
OTSS is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 08:52 PM   #14
Baseband Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 38
Default Re: Failed to OC Q6600 need help

bummer. its disappointing that the bios doesnt save my settings. If someone with my mobo can help me, plz tell me what values to i set on this screen http://i25.photobucket.com/albums/c9...x/P1080251.jpg
__________________
GIGABYTE GA-P35-DS3L-Q6600 @ 3.0Ghz
2Gb Kingston DDR2 1066-Rocketfish 700W PSU
5HDD :2x Raptor 75gb 2X maxtor 160gb 1Ex 750gb
Zalman 9500 heatsink-512mb GDDR3 8600gt
SB Xtreme music XPMCE 2002/Vista Ult
xxxnullifierxxx is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2008, 03:09 AM   #15
Fully Optimized
 
A True Folder's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,789
Default Re: Failed to OC Q6600 need help

@ nullifier, why is it rebooting three times when you save the settings?? You do realise that your ram is linked to your FSB and is running at 1066MHz don't you? did you increase the vdimm?? Loosen the timings??

Slight hijack:

Quote:
Originally Posted by OTSS View Post
There is no speedstep thing in mine either. It is just automatic. When I do something that uses alot of CPU power it automatically Goes to my OC setting. If it is idle it goes below stock down to 2.1Ghz.
Rubbish, it's there, I wish I had mine running, I'll dig out the manual.

It is speedstep, pure and simple.

EDIT: Just remembered that when you have Jumper free set to manual the speed step option disappears from the cpu configuration tab (iirc, working from memory again, )

Look, there is vdrop, difference between bios and windows idle and there is vdroop, difference between windows idle and windows load, that is why your voltage readings are what they are, the voltage damper on the P5K vanilla doesn't work so you get vdroop. Your cpu will hit your oc speeds when required and drop back when idle, THIS IS SPEED STEP AND IT IS A GOOD THING, mkay, you understand now, if not ask the question in your thread and I'll reply there
__________________
E8600@ 4.25GHz, 1.325V | Thermalright Ultra 120 eXtreme + Scythe Slipstream 120 | Asus Rampage Extreme| 4GB Corsair 2000MHz 8-8-8-24 @ 1600 6-7-6-24| ASUS 9800GTX| Pioneer 18X SATA DVD-RW | 320GB + 500GB WD SATAII | Antec True Power Trio 650W | Thermaltake Sonata | Vista Ultimate x64 SP2/Win7 Ultimate
A True Folder is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2008, 12:48 AM   #16
Baseband Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 38
Default Re: Failed to OC Q6600 need help

im not sure y its rebooting. i think my ram is bad.. keep getting blue screens in the middle of nowhere, programs crashing
__________________
GIGABYTE GA-P35-DS3L-Q6600 @ 3.0Ghz
2Gb Kingston DDR2 1066-Rocketfish 700W PSU
5HDD :2x Raptor 75gb 2X maxtor 160gb 1Ex 750gb
Zalman 9500 heatsink-512mb GDDR3 8600gt
SB Xtreme music XPMCE 2002/Vista Ult
xxxnullifierxxx is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2008, 12:51 AM   #17
Fully Optimized
 
A True Folder's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,789
Default Re: Failed to OC Q6600 need help

Any chance this may be the cause??

Quote:
You do realise that your ram is linked to your FSB and is running at 1066MHz don't you? did you increase the vdimm?? Loosen the timings??
Have you run Memtest86+ on the ram to see if it is faulty?
__________________

__________________
E8600@ 4.25GHz, 1.325V | Thermalright Ultra 120 eXtreme + Scythe Slipstream 120 | Asus Rampage Extreme| 4GB Corsair 2000MHz 8-8-8-24 @ 1600 6-7-6-24| ASUS 9800GTX| Pioneer 18X SATA DVD-RW | 320GB + 500GB WD SATAII | Antec True Power Trio 650W | Thermaltake Sonata | Vista Ultimate x64 SP2/Win7 Ultimate
A True Folder is offline   Reply With Quote
Reply

« Front Row | New pc »
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0