Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-09-2008, 06:15 PM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 38
Default Failed to OC Q6600 need help

I have tried to OC my q6600 to 3ghz with zalman9500 and got crappy results. i changed the the freq to 333mhz and changed the voltage to auto. The computer rebooted 3 times and went back to original settings. and on cpu-z it says my cpu is at 1600hmz... (6x266) here is pic of my bios. Can someone tell me what i should do on here? ty http://i25.photobucket.com/albums/c9...x/P1080251.jpg
__________________

__________________
GIGABYTE GA-P35-DS3L-Q6600 @ 3.0Ghz
2Gb Kingston DDR2 1066-Rocketfish 700W PSU
5HDD :2x Raptor 75gb 2X maxtor 160gb 1Ex 750gb
Zalman 9500 heatsink-512mb GDDR3 8600gt
SB Xtreme music XPMCE 2002/Vista Ult
xxxnullifierxxx is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 06:25 PM   #2
Golden Master
 
worshipme's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5,603
Default Re: Failed to OC Q6600 need help

It says it's at 1.6 because Intel's stepspeed automatically reduces the multi to 6x when the CPU is idle. Make sure you are using a 1:1 ratio and set the Vcore to 1.25.
__________________

__________________
AMD Phenom II X4 955 BE @ 4.0GHz + TU120E lapped - MSI 770-CD45 AM3 - 2x2GB OCZ DDR3 1333MHz - Sapphire HD 4870 - Samsung Spinpoint 500GB 7200RPM 16MB cache HDD - Tagan TG600-BZ Piperock - (Currently open test bed) - Windows Vista Home Premium 64bit.
worshipme is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 06:34 PM   #3
Site Team
 
celegorm's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10,713
Send a message via AIM to celegorm
Default Re: Failed to OC Q6600 need help

Problem 1, auto voltage. NEVER use auto-voltage when OC'ing.

Worshipme hinted at it, but part of the issue is also speedstep. Disable that.

On a side note, please limit your signature to five lines.
__________________
"as a fanboy i refuse to admit it and will pull countless things out of my butt to disprove it"

Team Thelegorm! Total Kills: 21 (i iz in uor profile, editsing your sigz)
celegorm is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 06:43 PM   #4
Baseband Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 38
Default Re: Failed to OC Q6600 need help

i set it to these settings and it didt work also, i dont see the speedstep anywhere http://i25.photobucket.com/albums/c9...x/P1080252.jpg
__________________
GIGABYTE GA-P35-DS3L-Q6600 @ 3.0Ghz
2Gb Kingston DDR2 1066-Rocketfish 700W PSU
5HDD :2x Raptor 75gb 2X maxtor 160gb 1Ex 750gb
Zalman 9500 heatsink-512mb GDDR3 8600gt
SB Xtreme music XPMCE 2002/Vista Ult
xxxnullifierxxx is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 06:45 PM   #5
Site Team
 
celegorm's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10,713
Send a message via AIM to celegorm
Default Re: Failed to OC Q6600 need help

Go looking around in BIOS. Usually it's in "Advanced Chipset" but every BIOS layout is different.

And I Don't mean to sound like a dick, but get on fixing that signature if you don't want it deleted.
__________________
"as a fanboy i refuse to admit it and will pull countless things out of my butt to disprove it"

Team Thelegorm! Total Kills: 21 (i iz in uor profile, editsing your sigz)
celegorm is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 06:56 PM   #6
Baseband Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 38
Default Re: Failed to OC Q6600 need help

there is something wrong with it?
__________________
GIGABYTE GA-P35-DS3L-Q6600 @ 3.0Ghz
2Gb Kingston DDR2 1066-Rocketfish 700W PSU
5HDD :2x Raptor 75gb 2X maxtor 160gb 1Ex 750gb
Zalman 9500 heatsink-512mb GDDR3 8600gt
SB Xtreme music XPMCE 2002/Vista Ult
xxxnullifierxxx is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 07:59 PM   #7
Site Team
 
celegorm's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10,713
Send a message via AIM to celegorm
Default Re: Failed to OC Q6600 need help

yes, like i said in my frist post, it can be no more than five lines.
__________________
"as a fanboy i refuse to admit it and will pull countless things out of my butt to disprove it"

Team Thelegorm! Total Kills: 21 (i iz in uor profile, editsing your sigz)
celegorm is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 08:13 PM   #8
Baseband Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 38
Default Re: Failed to OC Q6600 need help

tnx. but i am still not able to find that speedstep and unable to OC
__________________
GIGABYTE GA-P35-DS3L-Q6600 @ 3.0Ghz
2Gb Kingston DDR2 1066-Rocketfish 700W PSU
5HDD :2x Raptor 75gb 2X maxtor 160gb 1Ex 750gb
Zalman 9500 heatsink-512mb GDDR3 8600gt
SB Xtreme music XPMCE 2002/Vista Ult
xxxnullifierxxx is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 08:25 PM   #9
In Runtime
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 408
Default Re: Failed to OC Q6600 need help

I am having exact same problem with an ASUS P5K board. I raised voltage to 1.25 manually I have Multiplier set to 9x manually and I have FSB raised to 355 manually. In CPU-Z it reduced my multiplier to 6x and now I am running at 2.1Ghz
__________________
[Case = Corsair 400R][CPU = Core i5 3.4Ghz to 4.6Ghz /w Noctua NH-U12P SE2 CPU Cooler][Mobo = Asus P8Z77-V LK][RAM = 16GB DDR3 Patriot Viper 3 1600Mhz RAM][Video Card = PNY GTX 670][SSD = 240GB Force GT][Samsung S27B350 27inch monitor][Running Windows 7 64Bit]
OTSS is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 08:29 PM   #10
In Runtime
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 408
Default Re: Failed to OC Q6600 need help

Alright well when orthos is running it goes all the way up to 9x and 3.2Ghz. Voltage however does not go up any higher than 1.136 V even though I set it to 1.25
__________________

__________________
[Case = Corsair 400R][CPU = Core i5 3.4Ghz to 4.6Ghz /w Noctua NH-U12P SE2 CPU Cooler][Mobo = Asus P8Z77-V LK][RAM = 16GB DDR3 Patriot Viper 3 1600Mhz RAM][Video Card = PNY GTX 670][SSD = 240GB Force GT][Samsung S27B350 27inch monitor][Running Windows 7 64Bit]
OTSS is offline   Reply With Quote
Reply

« Front Row | New pc »
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0