Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-08-2005, 05:01 PM   #1
Golden Master
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13,091
Default Explain this

http://img64.imageshack.us/img64/8556/untitled6rl.png

I don't understand. Why does DirectX says that I have 30MB on my video card and the display settings only says 8MB?

This card is:

Matrox MGA Millenium G200 It shows on the image.

I was thinking it might be because I have a memory expansion set, but, it is empty. I can't find what it takes (not EDO DIMM)

This card is from a comp gave to me. The specs are:

Intel SE440BX-2
Intel PII 350MHZ
96MB RAM (it was 128 before, butmy RAM sticks were failing...and it made the PC crash on and on and on)
6GB HDD
52X CD drive
Intel i440 chipset
__________________

lhuser is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2005, 05:03 PM   #2
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Explain this

It'll be sharing system memory most likely, so it is using 30mb, but it has 8mb onboard, actually on the card itself.
__________________

__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2005, 05:20 PM   #3
Golden Master
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13,091
Default Re: Explain this

It's AGP. There is no way I could share 30MB. I did not configure it and the RAM isn't missing a meg
lhuser is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2005, 05:38 PM   #4
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Explain this

Hmm very interesting indeed...

I wouldn't complain though if I were you, but that is weird. I'm sure someone can explain it.
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2005, 05:41 PM   #5
Wizard of Wires
 
setishock's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Not sure
Posts: 10,030
Default Re: Explain this

Go read the thread you started at my house. I posted the specs on that card. I have a lot of Matrox cards. Good solid product.
But I would replace it with an eVGA.com mx400. It's backward compatible down to 1x. The mx400 is 64 megs for around 50 or less US dollars.
setishock is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2005, 08:00 PM   #6
Golden Master
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13,091
Default Re: Explain this

If I reffer to my mobo specs, it take AGP 1X/2X (Not sure for 4X)
__________________

lhuser is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0