Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Join Computer forums Today

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-29-2009, 12:57 AM   #1
In Runtime
wee493's Avatar
Join Date: May 2007
Posts: 423
Send a message via AIM to wee493
Default eSata Problems?

I have a 500Gb external My Book. It has ubs, two firewire ports, and an esata post. I recently bought a eSata to Sata cable off newegg and plugged it in with the wire just coming out the back og my case to the external drive. The only problem that I'm having is that I'm not getting eSata speeds. I'm getting ubs and slower speeds. It takes about 5 min to transfer a 2Gb file. Is there something i'm doing wrong?

Abit IP35-E Motherboard, 3Gig- corsair RAM
PNY 9800GTX+ 256MB DDR3 Video Card,
Core 2 Duo E4300 overclocked 2.2Ghz
SATA Western Digital 160Gig HD,
Windows 7, Dual 19" 1440x900 Monitors
wee493 is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2009, 01:09 AM   #2
Daemon Poster
Dodge1970's Avatar
Join Date: Apr 2008
Posts: 595
Default Re: eSata Problems?

The bus is faster but not the drives. Sata or eSata drives are still limited by the ATA standards. You should be seeing some improvement over usb and firewire for readily available access times without any lag but there won't be any great speed increase seen.
Dodge1970 is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 11:08 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0