Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-30-2009, 04:57 PM   #11
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: Errors after clean XP install

Not necessarily. Sometimes when you have a high amount of memory, the install gets "confused" and starts to throw errors. Cutting down on the RAM it sometimes helps it along. Once it's up and running, you can add it back in.
__________________

Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2009, 05:06 PM   #12
Baseband Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 39
Default Re: Errors after clean XP install

Hitachi Drive Fitness Test found errors on the drive. The bootable disk includes utilities to "Erase Boot Sector" and "Erase Disk". Should I try these? Or would they erase the low level formatting? If they do erase the low level formatting, how would I go about reformatting it?
__________________

treythomas123 is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2009, 05:32 PM   #13
Fully Optimized
 
LambOfGod's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,783
Send a message via MSN to LambOfGod
Default Re: Errors after clean XP install

Quote:
Originally Posted by treythomas123 View Post
Hitachi Drive Fitness Test found errors on the drive. The bootable disk includes utilities to "Erase Boot Sector" and "Erase Disk". Should I try these? Or would they erase the low level formatting? If they do erase the low level formatting, how would I go about reformatting it?
Run Erase Disk.

Then try to run the fitness test again.

More info here

http://www.hitachigst.com/hdd/suppor...User_Guide.pdf


I also agree with reducing the amount of system RAM, to one stick. Untill the install is completed successfully.
__________________

__________________
LambOfGod- Q6600 g0 @ 3.06 Ghz * DFI LANPARTY DK X48-T2RS * Antec 1200 * Rosewill RP550 PSU * EVGA 8800 GTX Superclocked *WD 74GB Raptor * 2 X Seagate 1TB 7200.11 (RAID 1) * 4 GB DDR2 1022 GSKILL 5-5-5-13 * Windows 7 Ultimate 64 bit/Windows XP 64 Bit
LambOfGod is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0