Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-16-2007, 08:30 PM   #1
Daemon Poster
 
Jason8284's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 535
Default Error on startup sometimes

Every once in a while on start up my computer will go to some kind of memory dump or something and it counts down then restarts the computer. The computer runs fine with no issues, but was wondering why sometimes it does this when I turn on the computer. Any ideas how to fix this? Sorry I can't be more in detail, next time it does it, I will write down exactly what it says.
__________________

__________________
(My Computer) Antec900 Case, E8400 OC'd @ 3.83GHz, TuniqTower 120, 4GB 6400 DDR2 850MHz (Corsair XMS2), EVGA 9800GTX Superclocked 770/2300, 620W Corsair PSU, x2 WD500GB RAID 0, WD250GB, EVGA 680i SLI Mobo, Vista Home Premium 64Bit
Jason8284 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2007, 09:06 PM   #2
Fully Optimized
 
A True Folder's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,789
Default Re: Error on startup sometimes

Quote:
Originally Posted by Jason8284 View Post
.....Sorry I can't be more in detail, next time it does it, I will write down exactly what it says.
That's the story, without some specific info I'd just be guessing.

Have a look at the programmes that load at start up, see if any of them may be the cause.

Any overclocks apart from the gpu?
__________________

__________________
E8600@ 4.25GHz, 1.325V | Thermalright Ultra 120 eXtreme + Scythe Slipstream 120 | Asus Rampage Extreme| 4GB Corsair 2000MHz 8-8-8-24 @ 1600 6-7-6-24| ASUS 9800GTX| Pioneer 18X SATA DVD-RW | 320GB + 500GB WD SATAII | Antec True Power Trio 650W | Thermaltake Sonata | Vista Ultimate x64 SP2/Win7 Ultimate
A True Folder is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2007, 09:13 PM   #3
Daemon Poster
 
Jason8284's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 535
Default Re: Error on startup sometimes

no just the gpu, but it never done that until I OC'd my gpu
__________________
(My Computer) Antec900 Case, E8400 OC'd @ 3.83GHz, TuniqTower 120, 4GB 6400 DDR2 850MHz (Corsair XMS2), EVGA 9800GTX Superclocked 770/2300, 620W Corsair PSU, x2 WD500GB RAID 0, WD250GB, EVGA 680i SLI Mobo, Vista Home Premium 64Bit
Jason8284 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2007, 09:20 PM   #4
Fully Optimized
 
A True Folder's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,789
Default Re: Error on startup sometimes

What did you use to oc the gpu?

What driver are you running?
__________________
E8600@ 4.25GHz, 1.325V | Thermalright Ultra 120 eXtreme + Scythe Slipstream 120 | Asus Rampage Extreme| 4GB Corsair 2000MHz 8-8-8-24 @ 1600 6-7-6-24| ASUS 9800GTX| Pioneer 18X SATA DVD-RW | 320GB + 500GB WD SATAII | Antec True Power Trio 650W | Thermaltake Sonata | Vista Ultimate x64 SP2/Win7 Ultimate
A True Folder is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2007, 10:02 PM   #5
Daemon Poster
 
Jason8284's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 535
Default Re: Error on startup sometimes

RivaTuner and the newest driver released non beta
__________________
(My Computer) Antec900 Case, E8400 OC'd @ 3.83GHz, TuniqTower 120, 4GB 6400 DDR2 850MHz (Corsair XMS2), EVGA 9800GTX Superclocked 770/2300, 620W Corsair PSU, x2 WD500GB RAID 0, WD250GB, EVGA 680i SLI Mobo, Vista Home Premium 64Bit
Jason8284 is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2007, 12:26 AM   #6
Fully Optimized
 
A True Folder's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,789
Default Re: Error on startup sometimes

Have you got Rivatuner set to load at boot??
__________________
E8600@ 4.25GHz, 1.325V | Thermalright Ultra 120 eXtreme + Scythe Slipstream 120 | Asus Rampage Extreme| 4GB Corsair 2000MHz 8-8-8-24 @ 1600 6-7-6-24| ASUS 9800GTX| Pioneer 18X SATA DVD-RW | 320GB + 500GB WD SATAII | Antec True Power Trio 650W | Thermaltake Sonata | Vista Ultimate x64 SP2/Win7 Ultimate
A True Folder is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2007, 12:32 AM   #7
Daemon Poster
 
Jason8284's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 535
Default Re: Error on startup sometimes

yes. Also is there a way to make vista stop asking me to allow RivaTuner to start up without having to manually allow everytime the computer boots up?
__________________
(My Computer) Antec900 Case, E8400 OC'd @ 3.83GHz, TuniqTower 120, 4GB 6400 DDR2 850MHz (Corsair XMS2), EVGA 9800GTX Superclocked 770/2300, 620W Corsair PSU, x2 WD500GB RAID 0, WD250GB, EVGA 680i SLI Mobo, Vista Home Premium 64Bit
Jason8284 is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2007, 12:37 AM   #8
Fully Optimized
 
A True Folder's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,789
Default Re: Error on startup sometimes

for starters I'd stop rivatuner loading at startup and see if the mini dumps stop.

What version of Rivatuner is it the 2.06 ???

I know Unwinder doesn't support some cards/features in Vista so maybe an option you have selected in Rivatuner is causing the dumps.

I don't proclaim to be a Rivatuner Guru but I know there is a pretty good read me with it.
__________________
E8600@ 4.25GHz, 1.325V | Thermalright Ultra 120 eXtreme + Scythe Slipstream 120 | Asus Rampage Extreme| 4GB Corsair 2000MHz 8-8-8-24 @ 1600 6-7-6-24| ASUS 9800GTX| Pioneer 18X SATA DVD-RW | 320GB + 500GB WD SATAII | Antec True Power Trio 650W | Thermaltake Sonata | Vista Ultimate x64 SP2/Win7 Ultimate
A True Folder is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2007, 12:45 AM   #9
Daemon Poster
 
Jason8284's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 535
Default Re: Error on startup sometimes

I have 2.05 ill update then
__________________
(My Computer) Antec900 Case, E8400 OC'd @ 3.83GHz, TuniqTower 120, 4GB 6400 DDR2 850MHz (Corsair XMS2), EVGA 9800GTX Superclocked 770/2300, 620W Corsair PSU, x2 WD500GB RAID 0, WD250GB, EVGA 680i SLI Mobo, Vista Home Premium 64Bit
Jason8284 is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2007, 12:48 AM   #10
Fully Optimized
 
A True Folder's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,789
Default Re: Error on startup sometimes

good call, I know he fixed some Vista stuff in the 2.06 release, there was a thread about it over on Guru3D
__________________

__________________
E8600@ 4.25GHz, 1.325V | Thermalright Ultra 120 eXtreme + Scythe Slipstream 120 | Asus Rampage Extreme| 4GB Corsair 2000MHz 8-8-8-24 @ 1600 6-7-6-24| ASUS 9800GTX| Pioneer 18X SATA DVD-RW | 320GB + 500GB WD SATAII | Antec True Power Trio 650W | Thermaltake Sonata | Vista Ultimate x64 SP2/Win7 Ultimate
A True Folder is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 05:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0