Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 02-20-2010, 02:49 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1
Default Error Message

Hello, my 2 year old Dell Inspiron 1501 laptop (Windows Vista Home Basic) is not restarting. It died on me in the middle of use, so i thought it just overheated (which it does often), waited a few minutes and then rebooted it. But when I rebooted it the usual Dell logo popped up and everything but this black error screen popped up.

Broadcom UNDI PXE-2.1 v2.1.0
Copyright (C) 2000-2006 Broadcom Corporation
Copyright (C) 1997-2000 Intel Corporation
All rights reserved.
PXE-E61: Media test failure, check cable
PXE-M0F: Exiting Broadcom PXE ROM.
Operating System not found

I kept trying to reboot it everytime, but this just kept popping up.
What can his be?
__________________

computer1 is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2010, 02:53 PM   #2
In Runtime
 
ohm55's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 141
Default Re: Error Message

I think its trying to network boot. Either you:
-messed up windows
-have "Network Boot" as first boot choice

Try going into your bios and making boot from the hard drive first.
__________________

__________________
You are such a good friend that if you and me were the last two people trapped on a sinking boat with only 1 life vest left, i would remember and pray for you every day.
Funny how Communism is so bad in Politics but so good with software!
My reputation is in the Red, so why doesnt it say "ohm55 needs rehab" when I put my mouse over it?
ohm55 is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2010, 03:39 PM   #3
Daemon Poster
 
allendale2008's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 781
Default Re: Error Message

its the hard drive.

since its starting up the motherboard, cpu and ram is fine. Windows is not starting up so there must be a break in the connection between the hard drive and motherboard or the hard drive itself.

Try to go into bios and see if it detects the hard drive.
__________________
OCZ 550 Watt Modular|Intel E7300 Core 2 Duo @ 2.66ghz|Gigabyte EP45UD3R|4 GB Corsair 800 DDR2|Geforce 8800 GTX|Seagate 250GB 7200RPM SATA|Samsung 160GB 7200RPM SATA|120 GB External WD Passport HD|Microsoft 3 Button Optical Mouse|Lite-On 2 Tone Standard Keyboard|ViewSonic 22in Wide Screen|Logitec x-540|Windows 7 Ultimate 64 bit
allendale2008 is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2010, 03:42 PM   #4
In Runtime
 
ohm55's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 141
Default Re: Error Message

oh, the irony of the last line in your post XD
__________________
You are such a good friend that if you and me were the last two people trapped on a sinking boat with only 1 life vest left, i would remember and pray for you every day.
Funny how Communism is so bad in Politics but so good with software!
My reputation is in the Red, so why doesnt it say "ohm55 needs rehab" when I put my mouse over it?
ohm55 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0