Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-07-2009, 10:54 AM   #1
Solid State Member
 
dustan1235's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 6
Angry Emachine trouble

My emachine was working fine one day and the next it wont start up!
Can some one help me!!!!!!!
__________________

dustan1235 is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2009, 10:55 AM   #2
Fully Optimized
 
Join Date: Dec 2007
Location: England
Posts: 3,390
Default Re: Emachine trouble

Press the start button and nothing??

I'd say the PSU is the culprit.
__________________

__________________
Lenovo ThinkPad T410 - i7 620M - 8GB RAM - Crucial M4 120GB SSD - 250GB 2nd drive - Intel HD 3000 GPU - 1440x900 - Windows 7/8
REMENIZ Computers
Remeniz is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2009, 10:57 AM   #3
Solid State Member
 
dustan1235's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 6
Wink Re: Emachine trouble

thank you
dustan1235 is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2009, 11:05 AM   #4
Fully Optimized
 
jmacavali's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,867
Default Re: Emachine trouble

Did that solve the problem?

What doesn't work? Does it not turn on? Then I would agree that I'd check the Power Supply first.

If that doesn't solve the problem, post some more details about what's not working.
__________________
****************************************
Don't take life too seriously -- no one gets out alive. Plus, who wants to arrive to the hereafter in pristine condition wearing a suit and tie?
I want to slide in sideways, worn out, used up, hair a mess, clothes tattered, & screaming, "Whooo! What a ride!"
****************************************
jmacavali is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2009, 01:20 PM   #5
Solid State Member
 
dustan1235's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 6
Default Re: Emachine trouble

can i replace a 250 watt with a 400 watt
dustan1235 is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2009, 08:27 PM   #6
Fully Optimized
 
cboucher's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: USA
Posts: 1,652
Default Re: Emachine trouble

Yes, you can always go with a higher wattage replacement, just never a lower wattage.
__________________
But I'm trying, Ringo. I'm trying real hard... to be the Shepherd.
cboucher is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2009, 09:34 AM   #7
Solid State Member
 
dustan1235's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 6
Default Re: Emachine trouble

I put in the new power supply but it still didnt work!!!!!!!!!
dustan1235 is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2009, 11:00 AM   #8
Daemon Poster
 
allendale2008's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 781
Default Re: Emachine trouble

dont just assume its the psu

it can be as simple as disconnected wire

first off, described what you did before and after you couldnt turn the computer on
__________________
OCZ 550 Watt Modular|Intel E7300 Core 2 Duo @ 2.66ghz|Gigabyte EP45UD3R|4 GB Corsair 800 DDR2|Geforce 8800 GTX|Seagate 250GB 7200RPM SATA|Samsung 160GB 7200RPM SATA|120 GB External WD Passport HD|Microsoft 3 Button Optical Mouse|Lite-On 2 Tone Standard Keyboard|ViewSonic 22in Wide Screen|Logitec x-540|Windows 7 Ultimate 64 bit
allendale2008 is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2009, 12:47 PM   #9
Fully Optimized
 
Join Date: Dec 2007
Location: England
Posts: 3,390
Default Re: Emachine trouble

Cant see it being a disconnected wire unless you opened up the machine.

What happens when you hit the power button?
__________________
Lenovo ThinkPad T410 - i7 620M - 8GB RAM - Crucial M4 120GB SSD - 250GB 2nd drive - Intel HD 3000 GPU - 1440x900 - Windows 7/8
REMENIZ Computers
Remeniz is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2009, 02:43 PM   #10
Daemon Poster
 
Whyfly??'s Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 976
Default Re: Emachine trouble

Dude sorry if this answer makes you feel stupid, but make sure the wire is plugged in!
Also try a different outlet, do the basic free fixes first.
Open the thing up, check if the fans spin up or anything.
Also look at the fans see if they spin at all, sometimes when you hit the power, check if the fan even moves at all.
It doesn't have to spin, just if it moves at all.
Also is there a light on the motherboard?
__________________

__________________
Amd Phenom ii 940 3.0 Stock cooler :( :( :(
XFX Geforce 260 Core 216
Antec 1200 with 600 watt Ocz Modxstream Pro
4 gigs DDR2 1066 RAM... 640 gig hard drive
Gigabyte Ud4P-MA790x
Whyfly?? is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0