Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-30-2008, 07:16 PM   #1
In Runtime
 
Smartpart's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 276
Default E3110/E8400 OC Thread

Post up!

Stable for 15hrs 46min. Bios Vcore-1.3125(I've lowered since. Runs fine at 1.3000)


With temps...




I crashed it trying 467x9=4.2Ghz but I think its my ddr2 800 ram. I'm Currently running prime95 with 4x450=4.05Mhz, Bios Vcore 1.30625. Good so far.
__________________

__________________
Intel E3110 @ 4.0Ghz | Xigmatec HDT-S1283 120 | MSI 8800GTS | 4Gb Mushkin DDR2 800 @ 890 | Seagate 7200.11 500Gb | Lite-On DVD | Apevia X-Telestar | GIGABYTE GA-EP35-DS3R | PCP&C 610w Silencer | Vista Home Premium 64bit
Smartpart is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2008, 07:36 PM   #2
Fully Optimized
 
A True Folder's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,789
Default Re: E3110/E8400 OC Thread

I'll post this but I'm still getting threads failing at the 2.5 hour mark when I run the Blend test, not happy with it yet, work in progress.

__________________

__________________
E8600@ 4.25GHz, 1.325V | Thermalright Ultra 120 eXtreme + Scythe Slipstream 120 | Asus Rampage Extreme| 4GB Corsair 2000MHz 8-8-8-24 @ 1600 6-7-6-24| ASUS 9800GTX| Pioneer 18X SATA DVD-RW | 320GB + 500GB WD SATAII | Antec True Power Trio 650W | Thermaltake Sonata | Vista Ultimate x64 SP2/Win7 Ultimate
A True Folder is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2008, 07:40 PM   #3
In Runtime
 
Smartpart's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 276
Default Re: E3110/E8400 OC Thread

Im booting at 4.2 right now, I upped my nb volts... > No crash or errors so far...
__________________
Intel E3110 @ 4.0Ghz | Xigmatec HDT-S1283 120 | MSI 8800GTS | 4Gb Mushkin DDR2 800 @ 890 | Seagate 7200.11 500Gb | Lite-On DVD | Apevia X-Telestar | GIGABYTE GA-EP35-DS3R | PCP&C 610w Silencer | Vista Home Premium 64bit
Smartpart is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2008, 01:21 PM   #4
Golden Master
 
worshipme's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5,603
Default Re: E3110/E8400 OC Thread

Dropped the Q806A in after reinstalling Vista and narrowing the bad part to the CPU. (needed 1.45V to boot into Windows).

This chip wouldn't boot into Windows at 3.6GHz with stock volts and VID is 1.15V but it seems to be doing a lot better than the old one.

I'm going to try bringing the core voltage down now.

Also the sensors are stuck.



__________________
AMD Phenom II X4 955 BE @ 4.0GHz + TU120E lapped - MSI 770-CD45 AM3 - 2x2GB OCZ DDR3 1333MHz - Sapphire HD 4870 - Samsung Spinpoint 500GB 7200RPM 16MB cache HDD - Tagan TG600-BZ Piperock - (Currently open test bed) - Windows Vista Home Premium 64bit.
worshipme is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2008, 05:05 PM   #5
In Runtime
 
Smartpart's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 276
Default Re: E3110/E8400 OC Thread

Worshipme you got screwed over. Try them on a new board cause that isn't good. Im 16+ hrs stable at 4.0 with bios at 1.3125v
__________________
Intel E3110 @ 4.0Ghz | Xigmatec HDT-S1283 120 | MSI 8800GTS | 4Gb Mushkin DDR2 800 @ 890 | Seagate 7200.11 500Gb | Lite-On DVD | Apevia X-Telestar | GIGABYTE GA-EP35-DS3R | PCP&C 610w Silencer | Vista Home Premium 64bit
Smartpart is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2008, 05:41 PM   #6
Golden Master
 
worshipme's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5,603
Default Re: E3110/E8400 OC Thread

It's not the board, it's the CPU. It's luck of the draw with the 45nms and I have been having a pretty unlucky run.

Although I sounded like I'm blaming the board, I just don't like the BIOS, that's all, it's not holding back the CPU's OC. I hit 500 FSB easy.

I'm going to put this on Ebay.
__________________
AMD Phenom II X4 955 BE @ 4.0GHz + TU120E lapped - MSI 770-CD45 AM3 - 2x2GB OCZ DDR3 1333MHz - Sapphire HD 4870 - Samsung Spinpoint 500GB 7200RPM 16MB cache HDD - Tagan TG600-BZ Piperock - (Currently open test bed) - Windows Vista Home Premium 64bit.
worshipme is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2008, 07:58 PM   #7
In Runtime
 
Smartpart's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 276
Default Re: E3110/E8400 OC Thread

That sucks dude. I was pulling for you
__________________
Intel E3110 @ 4.0Ghz | Xigmatec HDT-S1283 120 | MSI 8800GTS | 4Gb Mushkin DDR2 800 @ 890 | Seagate 7200.11 500Gb | Lite-On DVD | Apevia X-Telestar | GIGABYTE GA-EP35-DS3R | PCP&C 610w Silencer | Vista Home Premium 64bit
Smartpart is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2008, 10:37 PM   #8
Fully Optimized
 
A True Folder's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,789
Default Re: E3110/E8400 OC Thread

Changed a couple of bios settings, 4 hours plus and going strong. Next is to try reducing vcore.

@worshipme, bad luck there mate after all the waiting, what's your next move?


__________________
E8600@ 4.25GHz, 1.325V | Thermalright Ultra 120 eXtreme + Scythe Slipstream 120 | Asus Rampage Extreme| 4GB Corsair 2000MHz 8-8-8-24 @ 1600 6-7-6-24| ASUS 9800GTX| Pioneer 18X SATA DVD-RW | 320GB + 500GB WD SATAII | Antec True Power Trio 650W | Thermaltake Sonata | Vista Ultimate x64 SP2/Win7 Ultimate
A True Folder is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2008, 10:51 PM   #9
Golden Master
 
worshipme's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5,603
Default Re: E3110/E8400 OC Thread

Quote:
@worshipme, bad luck there mate after all the waiting, what's your next move?
I'm going top track down Smartpart, sneak in steal his chip.

Probs be getting an E3110.
__________________
AMD Phenom II X4 955 BE @ 4.0GHz + TU120E lapped - MSI 770-CD45 AM3 - 2x2GB OCZ DDR3 1333MHz - Sapphire HD 4870 - Samsung Spinpoint 500GB 7200RPM 16MB cache HDD - Tagan TG600-BZ Piperock - (Currently open test bed) - Windows Vista Home Premium 64bit.
worshipme is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2008, 11:57 PM   #10
Fully Optimized
 
A True Folder's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,789
Default Re: E3110/E8400 OC Thread

Quote:
Originally Posted by worshipme View Post
I'm going top track down Smartpart, sneak in steal his chip.

Probs be getting an E3110.
LMAO, I said the same thing to him last night (my time)
__________________

__________________
E8600@ 4.25GHz, 1.325V | Thermalright Ultra 120 eXtreme + Scythe Slipstream 120 | Asus Rampage Extreme| 4GB Corsair 2000MHz 8-8-8-24 @ 1600 6-7-6-24| ASUS 9800GTX| Pioneer 18X SATA DVD-RW | 320GB + 500GB WD SATAII | Antec True Power Trio 650W | Thermaltake Sonata | Vista Ultimate x64 SP2/Win7 Ultimate
A True Folder is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 09:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0