Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Join Computer forums Today

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-04-2007, 08:32 AM   #1
Baseband Member
Join Date: Apr 2006
Posts: 21
Default dvd / cd drive + services error :S

hello. This is about the 2nd time in about as many months that i've had this problem, and th only solution i've found so far is wiping the hard drive and starting afresh.

My problem is this. I have a DVD burner and a DVD ROM drive, which i KNOW both work, as i've tried them on another pc, but if i plug either in, windows will start, all will go swimmingly untill windows tries to install it (with the DVD burner, the little bubble explaining the hardware changes / installation says TSCorp DVD Burner (or something like that)... and then another bubble comes up saying CD Drive...) During both of these bubble things th PC is REALLY slow (would take about 10 minutes to shut down) but in between them is fine. It does this with both drives. When it has all fninished windows is REALLY slow. CTRL, ALT + DELETE shows that something called services is taking up about 95-99% of the cpu.

I've only plugging one drive in at a time, and both, but it does the same thing every time. Is there anything i can do to solve this? or is there a problem with the motherboard or something?

Any help greatly appreciated

welshy is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2007, 09:24 AM   #2
Fully Optimized
LambOfGod's Avatar
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,783
Send a message via MSN to LambOfGod
Default Re: dvd / cd drive + services error :S

When you do a fresh install of windows it should take care of the optical drive installation , when its in install phase. not when you boot into windows

are they both plugged in one master one slave.

are you trying to install any other type of driver?

did they come with any drivers?

what models are the drives?
LambOfGod- Q6600 g0 @ 3.06 Ghz * DFI LANPARTY DK X48-T2RS * Antec 1200 * Rosewill RP550 PSU * EVGA 8800 GTX Superclocked *WD 74GB Raptor * 2 X Seagate 1TB 7200.11 (RAID 1) * 4 GB DDR2 1022 GSKILL 5-5-5-13 * Windows 7 Ultimate 64 bit/Windows XP 64 Bit
LambOfGod is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 03:23 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0