Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Join Computer forums Today

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-13-2008, 02:35 PM   #1
Beta Member
Join Date: Dec 2008
Posts: 1
Default DVD Burner Problems

Hey guys, new to the forums.

I had an old Toshiba laptop that went bad so I took all the memory, HD, and DVD-Burner out. I bought a case for the DVD-Burner and now it's enclosed and I would like to use it as an external burner using the USB.

So I've got it all hooked up and the computer recognizes it but the Roxio or Nero programs that I downloaded will not burn the DVDs. When I go to My Computer and try to open the drive it says "F:\ is not accessible. The request could not be performed because of an I/O device error."

I think this may be a driver problem but I'm not sure. The Microsoft AutoPlay Repair Wizard says "AutoPlay V2 event" has problems and when I try to repair it says "Either the device is malfunctioning, or the wizard cannot determine the problem."

The DVD burner is a Matshita DVD-Ram UJ-850 but the computer recognizes it as a Matshita DVD-Ram UJ-841S.
<a href="http://www.slidirect.com/product26-124.html">This is the DVD Burner</a>

And this is the log from AutoFix:
AutoFix [V5.2.3790.67]
Time [2008-12-13 15:19:54]
Microsoft Windows Version [5.1 (Service Pack 2) <2600>]

Test [The Shell Hardware Detection service is running.] - Instance [N/A]:
Result [AutoStart Setting]: OK
Result [The Shell Hardware Detection service is running.]: OK

Test [Policies] - Instance [F:\, Drive Type: 5]:
Result [HKCU\...\Policies!NoDrives]: OK {Absent}
Result [HKCU\...\Policies!NoDriveAutorun]: OK {Absent}
Result [HKCU\...\Policies!NoDriveTypeAutorun]: OK {Present}
Result [HKLM\...\Policies!NoDrives]: OK {Absent}
Result [HKLM\...\Policies!NoDriveAutorun]: OK {Absent}
Result [HKLM\...\Policies!NoDriveTypeAutorun]: OK {Absent}
Result [Driver level policies]: OK {
HKLM\...\Services\cdrom!Autorun (Present) <Allows>
HKLM\...\Services\cdrom\Parameters!Autorun (Absent) <Allows>
HKLM\System\CCS\Enum\...!AlwaysEnable (Absent) <Not set>
HKLM\System\CCS\Enum\...!AlwaysDisable (Absent) <Not set> }

Test [Drive Notification] - Instance [F:\, Drive Type: 5]:
Result [Legacy Notification]: OK
Result [AutoPlay V2 Notification]: Problems {
Service (Silent)
Shell (Deaf) }
>> Repair << [Autoplay V2 Event]
Step: No steps to take.
Result: This AutoPlay setting cannot be fixed. Either the device is malfunctioning, or the wizard cannot determine the problem.

>> Required action: The wizard found problems but cannot fix them -> None

Can someone please help me?

Just an update:
I've found the firmware for the drive (KMFOPD-01316000-UN.exe) but it wont let me pick which drive I want it to use it on. It's automatically choosing the internal drive and wont allow me to chose the external drive.

Any suggestions?

tmwight is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 09:31 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0