Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-18-2006, 05:51 PM   #11
Fully Optimized
 
gaming_freak's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,158
Default Re: Dual Core Lag???

make sure u have the steam settings for internet connection speed set right, steam has a habit of changing that setting on its own to the highest one which is usually way to fast for people, also play around with the rates a bit, btw what fps u gettin?
__________________

__________________
ASUS P6X58D premium | i7 920 D0 @ 4.2GHz | Corsair XMS3 6GB | MSI GTX460 HAWK | OCZ vertex 2 SSD | Coolermaster HAF X case
gaming_freak is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2006, 06:33 PM   #12
In Runtime
 
Memphis`'s Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 159
Default Re: Dual Core Lag???

Im getting around 20-30 fps, which isnt right for the hardware im using. Ive tried the hotfix, the dual core drivers, setting the affinity. None of it helps during source.
__________________

__________________
SilverStone Sugo-Evo / Asus A8N-VM CSM mATX / AMD X2 4400+ @ 2409 / 2GB OCZ @ 2.5-3-2-5 / Antec NeoHe 500W / XFX 7900GTX @ 715-1800 / WD 200GB HD
Memphis` is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2006, 07:35 PM   #13
Fully Optimized
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,887
Default Re: Dual Core Lag???

Reinstall it? That could fix something; sometimes all a program needs is a fresh start.
Jamxx is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2006, 08:02 PM   #14
Fully Optimized
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 2,276
Default Re: Dual Core Lag???

make sure your rates are set correctly..you can try typing "rate 25000" "fps_max 101".. stuff like that...also yeah, what gaming_freak said happens alot with steam..it's wierd though i use a 3800+ X2 dualcore and i used to need to set my affinity, i don't need to anymore, and that was right after i switched to sata2 instead of sata.
__________________
| AMD 3800+ X2 Dual Core Processor | ASUS A8N-e nF4 Ultra | Hitachi Deskstar 250gb 3.0 gb/s | 1gb Corsair Value RAM 2x512 | eVGA geforce 6800GS | sound blaster live! 24-bit | NZXT Trinity Classic chassis | OCZ GameXStream OCZ700GXSSLI PSU |
I was there. In the networking forum for the first time, and it was because.. of 341
kchi55 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2006, 10:57 PM   #15
Golden Master
 
ArrizX's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 16,073
Send a message via MSN to ArrizX
Default Re: Dual Core Lag???

Setting affinaity to 1 wont do anything for HL2.exe games.

I think what you need to worry about is setting your consol. All those cl_ ones.

and look here
http://computerforums.org/showthread.php?t=25709
__________________
. ()()()()
./l ,[_\_\ ],
l---L ()lllllll()-
()_) ()_)--o-)_)
ArrizX is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2006, 11:06 PM   #16
Fully Optimized
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 2,276
Default Re: Dual Core Lag???

yeah.. i think you set cl_updaterate 100 and cmd_rate 100 fps_max 101 and rate 25000
__________________
| AMD 3800+ X2 Dual Core Processor | ASUS A8N-e nF4 Ultra | Hitachi Deskstar 250gb 3.0 gb/s | 1gb Corsair Value RAM 2x512 | eVGA geforce 6800GS | sound blaster live! 24-bit | NZXT Trinity Classic chassis | OCZ GameXStream OCZ700GXSSLI PSU |
I was there. In the networking forum for the first time, and it was because.. of 341
kchi55 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2006, 11:15 PM   #17
Golden Master
 
ArrizX's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 16,073
Send a message via MSN to ArrizX
Default Re: Dual Core Lag???

cl_updaterate max
cl_smooth 1
cl_cmdrate max
rate max
fps_max 9999



And you should be good.

Although, I think it should be something like...
cl_updaterate 30
cl_smooth 1
cl_cmdrate 10.000000
rate 1500
fps_max 9999
cl_<something (it will come to me)> 360
__________________
. ()()()()
./l ,[_\_\ ],
l---L ()lllllll()-
()_) ()_)--o-)_)
ArrizX is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2006, 12:47 AM   #18
Golden Master
 
MikeReiner's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 5,053
Send a message via AIM to MikeReiner Send a message via MSN to MikeReiner Send a message via Yahoo to MikeReiner
Default Re: Dual Core Lag???

Ah... hl2.. I thought you were just referring to basic HL1...
MikeReiner is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2006, 10:50 AM   #19
In Runtime
 
Memphis`'s Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 159
Default Re: Dual Core Lag???

Well i currently have the following set:

cl_updaterate 80
cl_cmdrate 80
rate 20000

Havnt done anything about fps_max though, is there any possiblility it could have set itself to around 30?

Ill try a complete reinstall of steam and HL2/Source and put in those settings, see if it works and get back to you.
Cheers again.
__________________

__________________
SilverStone Sugo-Evo / Asus A8N-VM CSM mATX / AMD X2 4400+ @ 2409 / 2GB OCZ @ 2.5-3-2-5 / Antec NeoHe 500W / XFX 7900GTX @ 715-1800 / WD 200GB HD
Memphis` is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 02:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0