Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 02-10-2005, 10:47 AM   #1
In Runtime
 
crayzboost's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 188
Default DOOM3 acting funny please read!!!!!

I cant seem to figure out whats going on so ill try to list what i did to my comp in order.

1st - installed H-L2 with my old vid card in (nvidia Geforce fx5200 ultra) it worked fine.

2nd - installed doom3 with my old vid card. it worked fine on medium quality.

3rd - installed my new BFG Geforce 6800oc and did a clean install with driver cleaner pro as per instructions. played both games worked awsome.

4th - downloaded riva turner and unlocked all pipelines now i have 16. played both games and didint really notice a difference in performance.

5th - installed 3dmark05 and benchmarked (score3616) then played both games and they worked fine.

6th - popped out the smaller stick of ram and just left in the 512mb stick. played both games and were a little choppy but benchmarked it again and got a higher score(3665)

7th - put ram back in tried to play doom 3 and now it looks a little pixelated no matter what quality i run it at.

8th - thinking somehow i messed up my vid card i played H-L2 and it works fine even with stuff turned up.

i tried reinstalling drivers and restarting, nothing, tried moveing ram around, nothing, tried uninstalling then reinstalling doom and nothing.

i dont know what is going on.

sorry for such a long post but i wanted to explain everything i did in the order that i can remember.

any help would be appreciated, thank you
__________________

__________________
ASUS A8V Deluxe MOBO rev 2
AMD Athlon64 3500+ 90nm Winchester Core,OC'd @2.6ghz
PNY-Geforce 6800gt, OC@ 420/1.15
2x512MB Corsair Xms Xpert XL pc3200 2-2-2-5
2xWestern Digital Raptors 1-36.7G 1-74G 10,000 RPM HD/ 1x 160gb maxtor
Im water cooled now with swiftech mcw6002 and dangerden maze 4
crayzboost is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2005, 07:02 PM   #2
In Runtime
 
crayzboost's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 188
Default

anyone anything?
__________________

__________________
ASUS A8V Deluxe MOBO rev 2
AMD Athlon64 3500+ 90nm Winchester Core,OC'd @2.6ghz
PNY-Geforce 6800gt, OC@ 420/1.15
2x512MB Corsair Xms Xpert XL pc3200 2-2-2-5
2xWestern Digital Raptors 1-36.7G 1-74G 10,000 RPM HD/ 1x 160gb maxtor
Im water cooled now with swiftech mcw6002 and dangerden maze 4
crayzboost is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2005, 07:04 PM   #3
Fully Optimized
 
jack22's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,124
Default Re: DOOM3 acting funny please read!!!!!

i dont know.
__________________
Because of popular demand, the great almighty sig has been changed.



............cxxxxxxc|)::::::::::::> ................
jack22 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2005, 07:19 PM   #4
Daemon Poster
 
The_Necromancer's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,209
Send a message via MSN to The_Necromancer
Default Re: DOOM3 acting funny please read!!!!!

sry??
__________________
For You
The_Necromancer is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2005, 11:13 PM   #5
BSOD
 
DarkBlade's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 3,355
Send a message via MSN to DarkBlade
Default Re: DOOM3 acting funny please read!!!!!

Shit, hope you didn't damage the pixel generator (triange engine) On the 6xxx series nVidia, they put the triange engine on the outer rim of the card along with the RAM. It can get damaged very easily (as was the case with my ASUS EN6600GT card) What I would do is this:

1). Update to DirectX 9.0c if you already haven't

2). Close the pixel pipelines on the card back down.

3). Move your clocks down a little bit.

4). Resit the GPU.

5). Change the RAM slot to the next one down.

6). Reinstall the drivers, and don't use any of them except for the newest ones on nVidia's site.

If this all fails, my fears of the triangle engine may be true (90% chance) Hopefully not, GoodLuck.
DarkBlade is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2005, 11:42 PM   #6
Golden Master
 
alvino's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 19,967
Send a message via AIM to alvino
Default Re: DOOM3 acting funny please read!!!!!

How did you unlock your BFG card? WTF?!?! I tried so many times, but I still couldn't get it unlocked.
alvino is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2005, 01:54 AM   #7
In Runtime
 
crayzboost's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 188
Default

alvino i used rivatuner to unlock it heres a link to a how to.

http://www.ocforums.com/showthread.php?t=364465

and this one shows a how to for overclocking using coolbits.

http://www.iamnotageek.com/a/39-p1.php

if you have any questions feel free to ask.
__________________
ASUS A8V Deluxe MOBO rev 2
AMD Athlon64 3500+ 90nm Winchester Core,OC'd @2.6ghz
PNY-Geforce 6800gt, OC@ 420/1.15
2x512MB Corsair Xms Xpert XL pc3200 2-2-2-5
2xWestern Digital Raptors 1-36.7G 1-74G 10,000 RPM HD/ 1x 160gb maxtor
Im water cooled now with swiftech mcw6002 and dangerden maze 4
crayzboost is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2005, 01:57 AM   #8
In Runtime
 
crayzboost's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 188
Default Re: DOOM3 acting funny please read!!!!!

Quote:
Originally Posted by AMD ZEN
Shit, hope you didn't damage the pixel generator (triange engine) On the 6xxx series nVidia, they put the triange engine on the outer rim of the card along with the RAM. It can get damaged very easily (as was the case with my ASUS EN6600GT card) What I would do is this:

1). Update to DirectX 9.0c if you already haven't

2). Close the pixel pipelines on the card back down.

3). Move your clocks down a little bit.

4). Resit the GPU.

5). Change the RAM slot to the next one down.

6). Reinstall the drivers, and don't use any of them except for the newest ones on nVidia's site.

If this all fails, my fears of the triangle engine may be true (90% chance) Hopefully not, GoodLuck.
but zen would damaging the pixel generator mean it would do the same thing in HL-2?

i can play HL-2 with everything turned up no problem and it looks mint.
__________________
ASUS A8V Deluxe MOBO rev 2
AMD Athlon64 3500+ 90nm Winchester Core,OC'd @2.6ghz
PNY-Geforce 6800gt, OC@ 420/1.15
2x512MB Corsair Xms Xpert XL pc3200 2-2-2-5
2xWestern Digital Raptors 1-36.7G 1-74G 10,000 RPM HD/ 1x 160gb maxtor
Im water cooled now with swiftech mcw6002 and dangerden maze 4
crayzboost is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2005, 03:23 PM   #9
Golden Master
 
alvino's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 19,967
Send a message via AIM to alvino
Default Re: DOOM3 acting funny please read!!!!!

Quote:
Originally Posted by crayzboost
alvino i used rivatuner to unlock it heres a link to a how to.

http://www.ocforums.com/showthread.php?t=364465

and this one shows a how to for overclocking using coolbits.

http://www.iamnotageek.com/a/39-p1.php

if you have any questions feel free to ask.
Sweet! I went on 3DGuru.com (Home of the creator of RivaTuner) and they were just as helpful as the Dell Customer Service.
alvino is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2005, 12:13 PM   #10
Golden Master
 
alvino's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 19,967
Send a message via AIM to alvino
Default Re: DOOM3 acting funny please read!!!!!

YAY! I finally unlocked all of them! WOOOHOOOO!!!
__________________

alvino is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0