Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-12-2009, 08:58 AM   #1
Daemon Poster
 
Mutant Corn's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 605
Default Dell killed my sound card.

So I had my motherboard on my XPS M1210 replaced a while back, under warranty. At the time I had a SigmaTel card, which worked wonderfully. I didn't find out until recently (when I tried to update the driver) that when they replaced my motherboard, they also replaced my sound card with a different one. Since then, my recording programs (Audacity and Kristal) have been unable to detect an input device. When I open up the mixer, I can see that Windows is detecting an input signal, so it's there, but I don't know how to make my programs see it. I'm at a loss here....

Thanks in advance for any help.
__________________

__________________
Athlon II 635--CM Hyper 212+ ║ GIGABYTE GA-790XTA-UD4 ║ Powercolor HD5770 ║ 2x2GB G-Skill Ripjaws Blue ║ Antec Truepower New 550W ║ NZXT M59 ║ Win7 Pro 64-bit ║ Samsung Spinpoint F3 1TB
Mutant Corn is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2009, 09:01 AM   #2
Golden Master
 
dude_se's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 8,632
Send a message via AIM to dude_se Send a message via MSN to dude_se
Default Re: Dell killed my sound card.

control panel > sounds > recording devices ... is the mic / soundcard set as default?
__________________

__________________
Laptop spec: ASUS X53E, i5 2430m 2.4ghz, 3gb ram, 320gb hdd, intel hd graphics, usb 3.0
dude_se is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2009, 09:06 AM   #3
Daemon Poster
 
Mutant Corn's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 605
Default Re: Dell killed my sound card.

Line In is the only one there, so I assume so
__________________
Athlon II 635--CM Hyper 212+ ║ GIGABYTE GA-790XTA-UD4 ║ Powercolor HD5770 ║ 2x2GB G-Skill Ripjaws Blue ║ Antec Truepower New 550W ║ NZXT M59 ║ Win7 Pro 64-bit ║ Samsung Spinpoint F3 1TB
Mutant Corn is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2009, 11:51 AM   #4
In Runtime
 
Stiffler1470's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 116
Default Re: Dell killed my sound card.

Do you get any sound at all? Or is it just those programs? You could try to roll back the driver to a earlier version if the new version does not work.
__________________
HP Pavilion dv5-1015nr Entertainment Notebook PC/Windows 7 Ultimate Beta/Intel Core 2 Duo @ 2.00GHz/4 Gig RAM/Nvidia GeForce 9200M GS/320 Gig HDD
Stiffler1470 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 05:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0