Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-02-2007, 11:56 AM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 58
Default Customizing Computer: Need help!

Ok I bought this motherboard online. http://www.gearxs.com/gearxs/product...oducts_id=8022 (with no manuel) I will never shop at this place again. (here is the company's info on the board: http://www.pcchips.com.tw/PCCWeb/Pro...ilName=Feature )

Now I put in a Pentium 4 3.0ghz 800bus (hyper thread technology) with 640mb of 333 ddr ram.

I connect everything and when I turn it on, the only working items are the fans and dvd drive.

The problems that I have now are:

1. I do not know for sure if I connect the jumper cables right.

2. I have no clue why the rest don't work. I can't see the startup of the bios. The monitor just lays there like nothing is happening.

Can someone advise me?
__________________

yexusbeliever is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2007, 12:04 PM   #2
Daemon Poster
 
Anubis1980's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,308
Send a message via MSN to Anubis1980 Send a message via Yahoo to Anubis1980
Default Re: Customizing Computer: Need help!

Hi When u say the jumper cables what do u mean? the jumpers themselves? or the cables for the power etc?

Make sure that the psu cables r attached properly especially the ATX 12v 2 pin cable! i didnt connect this to a pc and i had the same problem as u. Also make sure that nothing is shorting in the case, ie rogue loose screws on the case touching a track or solder point on the bottom or top of the board, this can also cause this prob. Best thing to do if all cables are attached, is take the board completely out of the case and lay it on surface like wooden floor or tiles. Do not use carpet, cardboard will also work. Then test it out of the box to eliminate shorts. If not get back to us
__________________

__________________
Intel C2D E6750 (1333fsb) 2.66 @3.5ghz |EVGA 680i SLI Mobo | 2GB Twin XMS ddr800 @ 875 | Leadtek 7950 GX2 Core@601 Mem@1600
500GB IBM/HITACHI Sata2 7200/16MB | 160GB 7200rpm 8mb UDMA133 Maxtor | XION 600w dual 12v 44A total SLI PSU | X-fi Xtreme Music | 22" Widescreen Acer LCD
Anubis1980 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2007, 04:27 PM   #3
Daemon Poster
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,027
Default Re: Customizing Computer: Need help!

Yeah definately make sure the 4 pin power connector is connected, and also is the CPU fan spinning?

Matt
Mattyl110792 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2007, 02:25 PM   #4
Baseband Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 58
Default Re: Customizing Computer: Need help!

Yes that was the problem. I thought the CPU is mounted correctly. But I went back and check, it was not stable. So I mounted correctly and it works. Thanks guys.
yexusbeliever is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0