Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-18-2008, 06:52 AM   #1
Daemon Poster
 
Jason8284's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 535
Default Crysis Problem

I have installed everything for my new computer, and installed Crysis to see how it runs, but the game will not start up, just stays on a black screen, any suggestions to get it to work?

I have all the latest drivers for everything
__________________

__________________
(My Computer) Antec900 Case, E8400 OC'd @ 3.83GHz, TuniqTower 120, 4GB 6400 DDR2 850MHz (Corsair XMS2), EVGA 9800GTX Superclocked 770/2300, 620W Corsair PSU, x2 WD500GB RAID 0, WD250GB, EVGA 680i SLI Mobo, Vista Home Premium 64Bit
Jason8284 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2008, 06:57 AM   #2
Fully Optimized
 
Bobert93's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,449
Default Re: Crysis Problem

try reinstalling it , could have been a bad install
__________________

__________________
(ASUS P5E X38)__(Q6600@3.4Ghz)__(Innod3D 8800GTS 512Mb 800/1920)__(4Gb corsair XMS2 800Mhz)__(Antec 900)__(Vista 64Bit)_(Zalman 9700)
{3DMark06 15211}
Bobert93 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2008, 06:59 AM   #3
Daemon Poster
 
Jason8284's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 535
Default Re: Crysis Problem

ok ill try that, but I'm reading that a lot of people are having issues with the new nvidia drivers under vista 64
__________________
(My Computer) Antec900 Case, E8400 OC'd @ 3.83GHz, TuniqTower 120, 4GB 6400 DDR2 850MHz (Corsair XMS2), EVGA 9800GTX Superclocked 770/2300, 620W Corsair PSU, x2 WD500GB RAID 0, WD250GB, EVGA 680i SLI Mobo, Vista Home Premium 64Bit
Jason8284 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2008, 07:41 AM   #4
Bogan
 
Neodude112320's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Australia
Posts: 8,471
Send a message via MSN to Neodude112320
Default Re: Crysis Problem

I Have had a few problems like this but with other games.Is the latest version of Direct X Installed?
__________________
Desktop:BitFenix Survivor~Gigabyte GA-P67A-UD3R~ i7 2600K @ 4hz~AMD 6870 1GB~12gb Team Elite DDR3 1333~3xWD In RAID5~W7 Ult
Laptop:Alienware M11x~ i7-2637M 1.7GHz~16GB 1333MHz DDR3~GeForce GT 540M~W7 Ult
Neodude112320 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2008, 07:43 AM   #5
Fully Optimized
 
Bobert93's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,449
Default Re: Crysis Problem

Quote:
Originally Posted by Jason8284 View Post
ok ill try that, but I'm reading that a lot of people are having issues with the new nvidia drivers under vista 64
well i see you have the 9800gtx , i have got old drivers that it works for on my 8800gts so you cant use them , maybe you will have to wait intill nvidia releases new drivers
__________________
(ASUS P5E X38)__(Q6600@3.4Ghz)__(Innod3D 8800GTS 512Mb 800/1920)__(4Gb corsair XMS2 800Mhz)__(Antec 900)__(Vista 64Bit)_(Zalman 9700)
{3DMark06 15211}
Bobert93 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2008, 07:44 AM   #6
Daemon Poster
 
Jason8284's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 535
Default Re: Crysis Problem

I got it, ty. It was actually the Nvidia network thing having a conflict with it, I uninstalled it like another site advised to do so, and it worked. Anyhow I was really impressed with the performance on very high with no aa. TY all.



PS, im going to do some heavy overclocking on my cpu later today, im excited about that, I want to shoot for 4GHz
__________________
(My Computer) Antec900 Case, E8400 OC'd @ 3.83GHz, TuniqTower 120, 4GB 6400 DDR2 850MHz (Corsair XMS2), EVGA 9800GTX Superclocked 770/2300, 620W Corsair PSU, x2 WD500GB RAID 0, WD250GB, EVGA 680i SLI Mobo, Vista Home Premium 64Bit
Jason8284 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2008, 07:50 AM   #7
Fully Optimized
 
Bobert93's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,449
Default Re: Crysis Problem

overclocked cpu makes a big difference in crysis , nice build BTW when did u build it
__________________
(ASUS P5E X38)__(Q6600@3.4Ghz)__(Innod3D 8800GTS 512Mb 800/1920)__(4Gb corsair XMS2 800Mhz)__(Antec 900)__(Vista 64Bit)_(Zalman 9700)
{3DMark06 15211}
Bobert93 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2008, 07:59 AM   #8
Daemon Poster
 
Jason8284's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 535
Default Re: Crysis Problem

yesterday, I built a new computer using my same case and psu
__________________
(My Computer) Antec900 Case, E8400 OC'd @ 3.83GHz, TuniqTower 120, 4GB 6400 DDR2 850MHz (Corsair XMS2), EVGA 9800GTX Superclocked 770/2300, 620W Corsair PSU, x2 WD500GB RAID 0, WD250GB, EVGA 680i SLI Mobo, Vista Home Premium 64Bit
Jason8284 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2008, 08:30 AM   #9
Fully Optimized
 
Bobert93's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,449
Default Re: Crysis Problem

well , GL with that overclock

try to have fun with crysis
__________________
(ASUS P5E X38)__(Q6600@3.4Ghz)__(Innod3D 8800GTS 512Mb 800/1920)__(4Gb corsair XMS2 800Mhz)__(Antec 900)__(Vista 64Bit)_(Zalman 9700)
{3DMark06 15211}
Bobert93 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2008, 09:12 AM   #10
Daemon Poster
 
Jason8284's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 535
Default Re: Crysis Problem

I prolly wont play Crysis again, I've already beaten it, was just seeing how it handled lol. well ty
__________________

__________________
(My Computer) Antec900 Case, E8400 OC'd @ 3.83GHz, TuniqTower 120, 4GB 6400 DDR2 850MHz (Corsair XMS2), EVGA 9800GTX Superclocked 770/2300, 620W Corsair PSU, x2 WD500GB RAID 0, WD250GB, EVGA 680i SLI Mobo, Vista Home Premium 64Bit
Jason8284 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0