Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-10-2009, 11:39 AM   #1
Solid State Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 9
Default CPU usage idleing at 50ish percent?

after installing AVG on my computer, my CPU idles at like 50% even if no other programs are running. why is this and what is affected by this? my computer seems plenty fast but before it was idleing at about 20%.
__________________

Sethman is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2009, 02:54 PM   #2
Solid State Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 10
Default Re: CPU usage idleing at 50ish percent?

What process is using all of this?
__________________

patrioticpar83 is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2009, 02:59 PM   #3
Fully Optimized
 
Prodigy146's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 1,751
Send a message via AIM to Prodigy146 Send a message via MSN to Prodigy146 Send a message via Yahoo to Prodigy146
Default Re: CPU usage idleing at 50ish percent?

if the svchost process is using all that cpu then you've got a faulty windows xp
__________________
[Proc: Phenom II X6 1090T @ 3.6ghz] [Motherboard: Asus 870 M4A87TD EVO]
[GPU: Asus 5770 Crossfire] [PSU: Corsair 650 12v53a] [Cooler: Scythe Mugen 2]
[RAM: Patriot 4GB DDR3 1600] [Case: Antec 300 Illusion] [HDD: 2x WD 640GB Raid 0]
Prodigy146 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 07:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0