Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 02-25-2005, 07:27 PM   #1
Solid State Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 8
Default CPU Running at 100% need help plz!!!

I have been trying to work on my dad's computer and it still is running at snale pace i have pretty much cleaned everything, but when i hit ctrl + alt+ Delete it still says that the cpu is running at 100% i am about to go insane! please if anyone has any ideas please help me...also there are zero programs running in my taskbar but there are quite a few processes. Thanks.

DB
__________________

DBosu is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2005, 07:32 PM   #2
In Runtime
 
truarabplayer's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 136
Default

go to processes in the task manager, and see what programs are running the cpu soo high. Then go to the search and find out what the are, if there not important programs, then close them, and delete them, or make sure they dont start up.
__________________

__________________
amd64 3000, slotek mobo, 1 gig ram, 420 watt psu gaming case, XFX nVIDIA GeForce 6600GT, 2 160 hd on raid 0,
truarabplayer is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2005, 07:42 PM   #3
Daemon Poster
 
trance565's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 786
Send a message via AIM to trance565
Default Re: CPU Running at 100% need help plz!!!

ya, go to run, then type in msdiag then go to start up, and uncheck EVERY BOX there is, none of the start up things are needed
__________________
a64 3200+ sock 939 @2.5Ghz !!!! YES!! I DID IT!!!!!
msi k8n neo 2 plat
1 gig pc3300 ??. major brand? @ 208mhz x2...417mhz ... 17mhz over reg
radeon 9700(software says 9600) :(:( <---- pissin me off!!!
ram runs at 2-3-3-7
trance565 is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2005, 07:49 PM   #4
Daemon Poster
 
zero4zero's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 563
Default Re: CPU Running at 100% need help plz!!!

I'd reboot, do a disk cleanup, then go and get the beta Microsoft Antispyware. It could be a spyware causing your CPU to get cranked up.
Also how long has it been since you did a good disk defragmentation?
__________________
Asus P4P800 SE
Intel P4 3.2 Gig 1024 Meg PC3200 cas latency 2.5
RAID 0 2-36.7 Gig SATA WD 10,000 RPM
200 Gig WD ATI ALL-IN-WONDER 9600XT
6500 Kb bandwith Internet Connection
zero4zero is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2005, 08:05 PM   #5
Solid State Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 8
Default

about 10 min ago it finished defraging...so none of the startup things are needed even the Windows files and stuff?
DBosu is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2005, 08:11 PM   #6
In Runtime
 
truarabplayer's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 136
Default

you will see in the processes part it should say System, your user name, local service, and network service. Close those that you dont need under the User name. make sure you know what they are.
__________________
amd64 3000, slotek mobo, 1 gig ram, 420 watt psu gaming case, XFX nVIDIA GeForce 6600GT, 2 160 hd on raid 0,
truarabplayer is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2005, 08:14 PM   #7
Daemon Poster
 
The_Other_One's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,321
Send a message via AIM to The_Other_One
Default Re: CPU Running at 100% need help plz!!!

Some startup files might be needed, but there are almost always ones you don't need that have been loaded at some point. However, with msconfig, you can reenable them later...

Your best bet is to try what others have also said, and check what's using all the power in task manager. If you can close that and it solves it, try to find what program that was, then work on uninstalling it
The_Other_One is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2005, 09:43 PM   #8
Daemon Poster
 
trance565's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 786
Send a message via AIM to trance565
Default Re: CPU Running at 100% need help plz!!!

ya, and the files that ARE needed to start up, windows will automatically re enable em when u start the comp
__________________
a64 3200+ sock 939 @2.5Ghz !!!! YES!! I DID IT!!!!!
msi k8n neo 2 plat
1 gig pc3300 ??. major brand? @ 208mhz x2...417mhz ... 17mhz over reg
radeon 9700(software says 9600) :(:( <---- pissin me off!!!
ram runs at 2-3-3-7
trance565 is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2005, 03:21 AM   #9
Baseband Member
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 94
Send a message via AIM to FullMetal Send a message via MSN to FullMetal
Default Re: CPU Running at 100% need help plz!!!

yo its probly some krap in your regi i had the same prob and when I got rid of the spyware/adaware it was fix although ad-aware SE and Spyware Doctor didnt get rid of it you have to look in windows for like umm Elitebar32 or something and Elitegra32
FullMetal is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2005, 03:43 AM   #10
Fully Optimized
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 2,438
Default Re: CPU Running at 100% need help plz!!!

try going into safe mode
__________________

__________________
Just A Guy With A Voice In His Head...
Charchris is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0