Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-02-2005, 05:39 PM   #1
Daemon Poster
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 766
Default CPU issue need urgent help.

I built my computer about two weeks ago. The mobo was busted so i switched the porccesor to a diff mobo without changing the heatsink. Its an amd 3800 X2 and it runs about 66C why is it so hot?
__________________

__________________
ASUS Rampage Formula X48, 4GB Corsair Dominator DDR2 900, Intel X3350 @ 3.6ghz, 300GB VelociRaptor, 500GB Barracuda, 2x 4870HD 790/1100, 850W Zalman PSU, Antec P182
aowen416 is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2005, 08:58 PM   #2
Fully Optimized
 
The Amish Kid's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,034
Send a message via AIM to The Amish Kid
Default Re: CPU issue need urgent help.

It might be the thermal compound. Did you put new compound on when you switched motherboards?
__________________

__________________
The Amish computer:
AMD Opteron 165 CCBWE 0551@ 2.25ghz(250 x 9) 1.45v cooled w/ Thermaltake Big Typhoon | DFI LP Ultra D | eVGA 7800GT@ 465/1110 | Sound Blaster X-Fi XtremeMusic | 2GB G. Skill DDR 500 @ 250mhz 3-4-4-8 | 80 GB SATA + 40GB SATA + 200GB IDE| 480w Thermaltake Silent purepower | Thermaltake Tsunami Dream case (Black) | Windows XP Pro |
The Amish Kid is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2005, 05:03 AM   #3
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: CPU issue need urgent help.

Quote:
Originally Posted by aowen416
so i switched the porccesor to a diff mobo without changing the heatsink. Its an amd 3800 X2 and it runs about 66C why is it so hot?
Yeah, if you didn't change the heatsink, I guess you wouldn't have wiped the thermal compound from the heatsink?

And anyway, yeah, why didn't you use the heatsink/fan that came with the 3800 X2?

It'd probably be alot cooler if you did so since it'll be built for the processor.
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0