Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-25-2006, 07:26 PM   #1
Daemon Poster
 
Xiggy's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 565
Send a message via AIM to Xiggy Send a message via MSN to Xiggy
Default Connection Problems...disconnecting every 5 minutes on a 100mb/s connection..plz help

ok guys i haqve asked many threads about this and u have said to reset my connection

also to delete the tcp/ip stack and renew them..

and other methods.....so can u explain how to do this...i have virus protection and anti spyware and my computer is clean....so can u explain how to do all of this stuff....thx
__________________

__________________
Pentium D 3.0ghz 800mhz Fsb 2x2mb L2 Cache Socket 775
Intel D865gsa motherboard
1024mb ddr400 dual channel corsair ram
XFX 7600gs 256mb 128bit agp8x
Xiggy is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2006, 08:44 PM   #2
Daemon Poster
 
Xiggy's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 565
Send a message via AIM to Xiggy Send a message via MSN to Xiggy
Default Re: Connection Problems...disconnecting every 5 minutes on a 100mb/s connection..plz help

someone plz help!!!
__________________

__________________
Pentium D 3.0ghz 800mhz Fsb 2x2mb L2 Cache Socket 775
Intel D865gsa motherboard
1024mb ddr400 dual channel corsair ram
XFX 7600gs 256mb 128bit agp8x
Xiggy is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2006, 08:45 PM   #3
BSOD
 
MarxSoccer's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,999
Send a message via ICQ to MarxSoccer Send a message via AIM to MarxSoccer Send a message via MSN to MarxSoccer Send a message via Yahoo to MarxSoccer
Default Re: Connection Problems...disconnecting every 5 minutes on a 100mb/s connection..plz help

Are you behind a router?
MarxSoccer is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2006, 08:57 PM   #4
Daemon Poster
 
Xiggy's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 565
Send a message via AIM to Xiggy Send a message via MSN to Xiggy
Default Re: Connection Problems...disconnecting every 5 minutes on a 100mb/s connection..plz

yes..it is a linksys router....there are 4 computers on it...and i love you for answering
__________________
Pentium D 3.0ghz 800mhz Fsb 2x2mb L2 Cache Socket 775
Intel D865gsa motherboard
1024mb ddr400 dual channel corsair ram
XFX 7600gs 256mb 128bit agp8x
Xiggy is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2006, 09:04 PM   #5
BSOD
 
MarxSoccer's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,999
Send a message via ICQ to MarxSoccer Send a message via AIM to MarxSoccer Send a message via MSN to MarxSoccer Send a message via Yahoo to MarxSoccer
Default Re: Connection Problems...disconnecting every 5 minutes on a 100mb/s connection..plz help

Go from your modem straight to this PC you're on, and see if the problem persists
MarxSoccer is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2006, 09:27 PM   #6
Daemon Poster
 
Xiggy's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 565
Send a message via AIM to Xiggy Send a message via MSN to Xiggy
Default Re: Connection Problems...disconnecting every 5 minutes on a 100mb/s connection..plz

i have tried it...it still disconnected...dude ill just talk to u on aim
__________________
Pentium D 3.0ghz 800mhz Fsb 2x2mb L2 Cache Socket 775
Intel D865gsa motherboard
1024mb ddr400 dual channel corsair ram
XFX 7600gs 256mb 128bit agp8x
Xiggy is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2006, 10:30 PM   #7
Daemon Poster
 
Xiggy's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 565
Send a message via AIM to Xiggy Send a message via MSN to Xiggy
Default Re: Connection Problems...disconnecting every 5 minutes on a 100mb/s connection..plz help

ne one else???
__________________
Pentium D 3.0ghz 800mhz Fsb 2x2mb L2 Cache Socket 775
Intel D865gsa motherboard
1024mb ddr400 dual channel corsair ram
XFX 7600gs 256mb 128bit agp8x
Xiggy is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2006, 10:52 PM   #8
In Runtime
 
iceshooter16's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 156
Default Re: Connection Problems...disconnecting every 5 minutes on a 100mb/s connection..plz

Do all of the computers get disconnected or just one of them? And if it is just one of them is that computer connected wirelessly or wired?
iceshooter16 is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2006, 11:04 PM   #9
Daemon Poster
 
Xiggy's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 565
Send a message via AIM to Xiggy Send a message via MSN to Xiggy
Default Re: Connection Problems...disconnecting every 5 minutes on a 100mb/s connection..plz

its just mine...and it is connected by a wire directy to the router...could it possibly be my ethernet card???
__________________
Pentium D 3.0ghz 800mhz Fsb 2x2mb L2 Cache Socket 775
Intel D865gsa motherboard
1024mb ddr400 dual channel corsair ram
XFX 7600gs 256mb 128bit agp8x
Xiggy is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2006, 11:10 PM   #10
In Runtime
 
iceshooter16's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 156
Default Re: Connection Problems...disconnecting every 5 minutes on a 100mb/s connection..plz help

Hmm.... I actually have that same exact problem with a computer connected to my d-link router. I was able to fix the wireless problems but not the wired problems. Completely uninstall any drivers you might have installed for the nic in your computer and then install the newest versions. Also, try and upgrade your firmware on your router. Is the computer you are having problems a very old computer? I know in your sig it said you are building one but i'm not sure if that just isn't updated and that is the computer you are using or not. I've read somewhere on google that really old computers tend to have this problem if the rate of data coming into the computer is too much for it to handle then it will reset its connection every couple of minutes hoping to fix the problem.
__________________

iceshooter16 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 11:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0