Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-14-2008, 03:41 AM   #1
Fully Optimized
 
cavemangrinder's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: USA
Posts: 1,540
Default Confused

I don't know if I have overlooked this since now, but I don't seem to figure how this adds up on my system:



Is this what my cpu is currently running at or what?
__________________

cavemangrinder is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2008, 03:46 AM   #2
Bogan
 
Neodude112320's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Australia
Posts: 8,471
Send a message via MSN to Neodude112320
Default Re: Confused

Well,Download Speed fan,Go into the clocks tab and it will tell you the current speed of your CPU.
__________________

__________________
Desktop:BitFenix Survivor~Gigabyte GA-P67A-UD3R~ i7 2600K @ 4hz~AMD 6870 1GB~12gb Team Elite DDR3 1333~3xWD In RAID5~W7 Ult
Laptop:Alienware M11x~ i7-2637M 1.7GHz~16GB 1333MHz DDR3~GeForce GT 540M~W7 Ult
Neodude112320 is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2008, 03:59 AM   #3
Fully Optimized
 
cavemangrinder's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: USA
Posts: 1,540
Default Re: Confused

Well, I checked out the bios setting to make sure everything was right and sure enough it was. Anyway, I overclocked the cpu to 3.2 just to make sure that the system properties was displaying the clock speed correctly which it is now. Anyway, gonna go load back the default settings and download that program you mentioned, see whats the deal there, maybe I overlooked something.
cavemangrinder is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2008, 04:00 AM   #4
xxcobraxx
 
Join Date: Oct 2004
Location: England
Posts: 6,224
Default Re: Confused

it must change to save power and reduce heat

not to sure
IAntDemo is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2008, 04:11 AM   #5
Fully Optimized
 
cavemangrinder's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: USA
Posts: 1,540
Default Re: Confused

Thats what maybe I was thinking. But my system runs relatively cool though, I know it wouldnt be a heat issue, maybe just saving power when idle?. Anyway, I set the defaults on the bios and it reads the clock speed correctly now. I might have just unknowingly changed a setting on there. Seems to be working fine now. Gonna download speedfan just to make sure all is well. Thanks for your input guys.
cavemangrinder is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2008, 04:17 AM   #6
xxcobraxx
 
Join Date: Oct 2004
Location: England
Posts: 6,224
Default Re: Confused

no probs mate, maybe it does after saving power when idle, smart motherbored and cpu
__________________

IAntDemo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 09:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0