Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-27-2009, 12:50 AM   #1
Fully Optimized
 
mikee286's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 2,130
Default computer won't start hdd light stays on

We just had a power outage due to a thunderstorm and now my dads computer (p4 2.66ghz 1gb ram geforce fx 5500 80gb hdd) just sits there with the hdd light on and nothing else happens. nothing even comes up on the monitor. You have to hold the power button in for 5 seconds to shut it off.

Any ideas??
__________________

__________________
AMD Phenom II x6 1045T @ 2.7 Ghz, 8Gb Corsair Vengeance Ram, crucial M500 240GB SSD, 500GB WD
1.5 TB Seagate, XFX Radeon 6670 1Gb GDDR5, Windows 7 Professional 64bit
mikee286 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2009, 01:12 AM   #2
Wizard of Wires
 
setishock's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Not sure
Posts: 10,030
Default Re: computer won't start hdd light stays on

Took a strike. Try unplugging it from the wall then hold down the power button for several seconds. Let it sit for bit maybe an hour or so to let the caps in the PSU drain off completely.
Then open the case and set the cmos jump to the reset position. Wait about 5 minutes then put it back. Plug in to the wall again and boot up.
If it doesn't boot then it's something other than the bios got scrambled.
I know this is hindsight but in a thunder storm take no chances. Turn off your computer and disconnect it from AC and internet connections. And unplug any power to devices such as monitors that are connected to it.
Lightning is a funny critter. It can find a path you didn't think about and POOF your baby is dust.
__________________

setishock is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2009, 01:16 AM   #3
Fully Optimized
 
mikee286's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 2,130
Default Re: computer won't start hdd light stays on

I don't know where the cmos jumper is but does taking the cmos battery out do the same thing?
__________________
AMD Phenom II x6 1045T @ 2.7 Ghz, 8Gb Corsair Vengeance Ram, crucial M500 240GB SSD, 500GB WD
1.5 TB Seagate, XFX Radeon 6670 1Gb GDDR5, Windows 7 Professional 64bit
mikee286 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0