Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Join Computer forums Today

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-26-2007, 05:33 PM   #1
Beta Member
Join Date: Jan 2007
Posts: 1
Default A computer question

Ok here are my system specs:

Compaq Presario SR1738NX
AMD Athlon 64 Processor 3500+
2 GB of Ram
200 GB Hard drive
Graphics card is an ATI Radeon Xpress 200 Series (Onboard card)
Audio is a Realtek AC'97 (Onboard audio)

I am attempting to play Rome Total War. Now this isn't the first time I've played RTW on this machine. But I know that 6 months ago when I played the game, I had no audio or fps problems. Now I do.

When you start up RTW it goes through that intro video before you get to the main menu. The audio stutters or lags kinda like watching a streaming video. Once you get to the main menu there's animation that plays in the background and before it played smooth. Now it lags a little bit.

So I figured ok maybe the onboard graphics card is beginning to go. So I got me a Nvidia GeForce 7600 GS PCI-E graphics card. Uninstalled the old drivers and installed the new card and its drivers. You would think that a new graphics card would change things.


It stayed the same. But then I was thinking ok I need more ram. So today I just got me an additional 1 gb of ram and I installed it.


No change whats so ever. So I got pissed and uninstalled the new graphics card and went back to using the onboard graphics card.

What the hell is wrong with my machine???

visualchaosfx is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2007, 09:06 PM   #2
Golden Master
freestyler105's Avatar
Join Date: Sep 2006
Posts: 7,883
Default Re: A computer question

Reinstall the game, maybe some of the files are screwed up. Also, defrag the hard drive.
C2D E6600 | 4GB DDR2-800 | 9800GTX+ | Asus P5B-E | 150GB Raptor | 320GB 7200.10 | 750W Xigmatek PSU
freestyler105 is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 07:08 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0