Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-21-2008, 05:12 PM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 29
Default computer problem thing again -_-

I started my computer about 10 minutes ago and nothing was happening on the screen. then I pressed like 10 sec. on my power button for it to shut down. I knew something was wrong so I pressed it again without ANY results. then I looked if anything was wrong and stuff. everything LOOKS fine. I don't think its a psu problem cause my mobo led is on.


specs: intel pentium d 3.00 ghz (dual core)
mobo: p5l-mx mobo
screen: a veeery old screen like compaq presario or something...still works
normal mouse and stuff. mothing important I guess
but my psu is a not known company... tho its name is cool power
12+a
35(something should go here)
I did not have any viruses recently. and it wont start anymore. any help? plz?
__________________

firespikez is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2008, 05:16 PM   #2
Fully Optimized
 
blackjack's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 2,945
Send a message via MSN to blackjack
Default Re: computer problem thing again -_-

Are you saying when you turn on the tower the drive fires up but the monitor doesn't come on but the monitor lights on?
__________________

__________________
Compaq Presario CQ5305K-m Intel® Pentium® Dual Core E5300 (2.6 GHz), Windows® 7 Home Premium 64 bit, 2048 MB , Hard drive: 320 Gb, with 18.5 Widescreen
SPURS TILL I DIE (DIAMONDS ARE FOREVER SO ARE SPURS)
TO DARE IS TO DO
blackjack is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2008, 05:18 PM   #3
Baseband Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 29
Default Re: computer problem thing again -_-

no... thats when I first turned it on. now it just doesnt do anything. xD
and both the monitor and mobo leds are on
firespikez is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2008, 05:28 PM   #4
Fully Optimized
 
blackjack's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 2,945
Send a message via MSN to blackjack
Default Re: computer problem thing again -_-

Switch it off at the mains and leave it for 10mins, then try again, see if it gets to the post screen or xp screen.
__________________
Compaq Presario CQ5305K-m Intel® Pentium® Dual Core E5300 (2.6 GHz), Windows® 7 Home Premium 64 bit, 2048 MB , Hard drive: 320 Gb, with 18.5 Widescreen
SPURS TILL I DIE (DIAMONDS ARE FOREVER SO ARE SPURS)
TO DARE IS TO DO
blackjack is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2008, 05:38 PM   #5
Baseband Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 29
Default Re: computer problem thing again -_-

is the mains on the back of the computer like the little on off switch?
EDIT: when I turned it off on the psu, my speakers did a kinda thud noise... and it was reapeating for about 30 sec... kinda wierd ; like if someone was keepin turning it off and on.
i dunnow if this was usefull
firespikez is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2008, 05:47 PM   #6
Fully Optimized
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 2,276
Default Re: computer problem thing again -_-

It may very well be the power supply, I remember last summer, coming home from a week of vacation and finding that my computer was posting anything, LED lights were still on and everything fans whirred up, thought it was the HDD at first, but then realized that if it was the HDD the mobo would still post, finally found out it was the PSU (I knew I shouldn't have bought that one).
__________________
| AMD 3800+ X2 Dual Core Processor | ASUS A8N-e nF4 Ultra | Hitachi Deskstar 250gb 3.0 gb/s | 1gb Corsair Value RAM 2x512 | eVGA geforce 6800GS | sound blaster live! 24-bit | NZXT Trinity Classic chassis | OCZ GameXStream OCZ700GXSSLI PSU |
I was there. In the networking forum for the first time, and it was because.. of 341
kchi55 is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2008, 05:55 PM   #7
Fully Optimized
 
blackjack's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 2,945
Send a message via MSN to blackjack
Default Re: computer problem thing again -_-

can you shut it down?, if yes shut it down then switch it off at the wall socket, If it wont shut down, try the reset button on the front of the tower. if it resets then wait to see if it boots to post, if it does but with errors let us know what it says, if it just goes blank and the monitor does not come on and the drive does not fire up properly but just hangs then switch your PC off at the wall socket and then take the side panel off and check your graphics card is situated correctly , check your ram is OK, look for any dust around the heat sinc, if there is take the CPU FAN off and clean between the panels carefully with a fine brush, clean all the jumpers and blow out the tower, put the side panel back on and switch back on at the mains wall socket, wait 20 seconds then turn on your PC.
__________________
Compaq Presario CQ5305K-m Intel® Pentium® Dual Core E5300 (2.6 GHz), Windows® 7 Home Premium 64 bit, 2048 MB , Hard drive: 320 Gb, with 18.5 Widescreen
SPURS TILL I DIE (DIAMONDS ARE FOREVER SO ARE SPURS)
TO DARE IS TO DO
blackjack is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2008, 06:05 PM   #8
Baseband Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 29
Default Re: computer problem thing again -_-

there IS dust on the heat sink. and the computer is already off. I can't start it. I mean nothing. absolutely nothing is happening when I turn it on. I'll try cleaning it for now...
firespikez is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2008, 06:18 PM   #9
Fully Optimized
 
blackjack's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 2,945
Send a message via MSN to blackjack
Default Re: computer problem thing again -_-

Nothing as in No power to the monitor or drive, totally dead? Hmmm, that would suggest the PSU, you could try resetting the CMOS or change the CMOS battery if its still not working then you may have a fried MB, CPU I don't know what else it could be.
__________________
Compaq Presario CQ5305K-m Intel® Pentium® Dual Core E5300 (2.6 GHz), Windows® 7 Home Premium 64 bit, 2048 MB , Hard drive: 320 Gb, with 18.5 Widescreen
SPURS TILL I DIE (DIAMONDS ARE FOREVER SO ARE SPURS)
TO DARE IS TO DO
blackjack is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2008, 06:37 PM   #10
Baseband Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 29
Default Re: computer problem thing again -_-

I just hope its not one of these 0_o I mean the cmo's battery is only 5 bucks but my psu is worth 100 $ and is almost brand new. I used it only 2 or 3 months. usually it takes like a year or to to break down... that makes me think.. I got the psu that came with the tower. I could try it and see what happens.
__________________

firespikez is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0