Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-14-2005, 09:31 PM   #1
Fully Optimized
 
Nik00117's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 4,025
Send a message via AIM to Nik00117 Send a message via MSN to Nik00117 Send a message via Yahoo to Nik00117
Default Computer Prob

Okie dokie specs
ASUS mobo Supports Anthlon XP/ Duron / Sempron Socket A
Ram 512 DDR 400
GPU Geforce 5200
CPU AMD 1.2 GHz
CDROM toshiba somthing

Now I redid this computer wiht my old parts. Now our first guess was erm maybe its the HD well it nots. I even loaded XP onto the same HD on my computer (but drivers weren't the same) then we put teh HD back into the older computer started it up with new cables for teh HD. WEll Windows setup got past everything then when it said windows is starting up you know right after it loads the drivers, and such. It just won't go anywhere. Now we are willing to spend money to fix this (small ammount no more then 100 bucks) what do you think it is. I really need some help here.

I'm just glad my computer wasn't this difficult to setup

Also CPU temp was at 44 C which to me is kinda high. I did once remove the CPU from the Heatskin just for the heck off it i playing around. But i figure if the CPU can make it to load all the drivers and such why can't it get to the installtion of installing XP.
__________________

__________________
Main Rig: I7 920 CPU, 6 Gigs ram 5870 GPU
M17X Laptop 2.8 Ghz Dual Core, 4870 Radeon
Nik00117 is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2005, 09:54 PM   #2
Golden Master
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13,091
Default Re: Computer Prob

test the memory www.memtest86.com

for your HDD, what's the brand?
__________________

lhuser is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2005, 09:59 PM   #3
Fully Optimized
 
Nik00117's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 4,025
Send a message via AIM to Nik00117 Send a message via MSN to Nik00117 Send a message via Yahoo to Nik00117
Default Re: Computer Prob

Memory is fine. It should be. Its in the same slot that it was before. Only been removed and reinstalled and so on. HDD its a maxtor 120 GB.
__________________
Main Rig: I7 920 CPU, 6 Gigs ram 5870 GPU
M17X Laptop 2.8 Ghz Dual Core, 4870 Radeon
Nik00117 is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2005, 10:05 PM   #4
Golden Master
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13,091
Default Re: Computer Prob

http://downloads.maxtor.com/download...s/powermax.exe

Do the basic test first, then the full test...and make sure you have a floppy drive
lhuser is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2005, 06:46 AM   #5
Fully Optimized
 
Nik00117's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 4,025
Send a message via AIM to Nik00117 Send a message via MSN to Nik00117 Send a message via Yahoo to Nik00117
Default Re: Computer Prob

I'll try that. But if this HD worked on this computer BEFORE. And the same HD used to be on this mobo before! And If I could run the HD on my COMPUTER then wouldn't it make sense that its not a HD problem? And possibly a mobo or CPU problem? But I will run the tests on my computer. But my floppy has crapped out so I don't have a floppy. Also do I need to reapply the thermal paste. I once removed the CPU from the heatskin.
__________________
Main Rig: I7 920 CPU, 6 Gigs ram 5870 GPU
M17X Laptop 2.8 Ghz Dual Core, 4870 Radeon
Nik00117 is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2005, 10:57 AM   #6
Golden Master
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13,091
Default Re: Computer Prob

It could be a major hardware change...I added another 512MB stick and my Geforce 5200 to my other comp until I got the board, ASUs P4P800, and Windows doesn't boot.

But re-installing didn't worked? it crashed?
lhuser is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2005, 03:47 PM   #7
Fully Optimized
 
Nik00117's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 4,025
Send a message via AIM to Nik00117 Send a message via MSN to Nik00117 Send a message via Yahoo to Nik00117
Default Re: Computer Prob

Harddrive has bene reformatted. Theres nothing on the HD.
__________________
Main Rig: I7 920 CPU, 6 Gigs ram 5870 GPU
M17X Laptop 2.8 Ghz Dual Core, 4870 Radeon
Nik00117 is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2005, 04:00 PM   #8
Golden Master
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13,091
Default Re: Computer Prob

If you got oanother OS bootable CD, try it...if it installs, then your Cd has corruptions
lhuser is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2005, 08:46 PM   #9
Fully Optimized
 
Nik00117's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 4,025
Send a message via AIM to Nik00117 Send a message via MSN to Nik00117 Send a message via Yahoo to Nik00117
Default Re: Computer Prob

I've done that. Tired of toubleshooting it. My dad knows some guys at works that owuld love to work on it. He is taking it to them.
__________________

__________________
Main Rig: I7 920 CPU, 6 Gigs ram 5870 GPU
M17X Laptop 2.8 Ghz Dual Core, 4870 Radeon
Nik00117 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0