Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-09-2005, 04:52 PM   #1
Solid State Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 9
Default Computer-building HELP!!!

Hello, name's alex.. new to the forum.. and basically the reason why i registered is because i am having trouble with my new computer i just finished building.
I have two video cards, no onboard video card, well here's the specs:

Socket 478 motherboard with P4 1.7mhz (with fan)
2 DIMMS, 1gig total..
an ATA 100 hard drive, brand new, 60 gigs..
ATI Radeon 9600 SE, 128 MB
ATI Radeon (i forgot the brand but it's old.. like 4 mb)
another SATA hard drive, used, 80 gigs..
dvd burner, and a cd burner..
and a lot of usb ports...

I put it all together today.. following my "A+ Hardware" book.. which i've done before.. and everything seems fine.. the power cords are plugged, and everything seems to work..
But when i turn on the computer, here's what happens: no video image. After a few seconds, the computer beeps TWICE..
Can you guys help me with this issue? No video, 2 beeps.. what's wrong??? One of my conclusions was that MAYBE the cpu doesn't work?

Thanks in advance,

Sleek
__________________

__________________
iSleek is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2005, 05:34 PM   #2
Baseband Member
 
V1RU5's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 39
Default Re: Computer-building HELP!!!

check if everything is correctly fitted into it's slot.
__________________

__________________
V1RU5 is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2005, 05:35 PM   #3
Solid State Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 9
Default

well everything's plugged in correctly.. i just wanna know what could it be with the symptoms i described..
__________________
iSleek is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2005, 05:50 PM   #4
Fully Optimized
 
jack22's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,124
Default Re: Computer-building HELP!!!

Resit your memory.
__________________
Because of popular demand, the great almighty sig has been changed.



............cxxxxxxc|)::::::::::::> ................
jack22 is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2005, 08:05 PM   #5
Solid State Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 9
Default

how..? (resEt..) i can't see anything on the screen.. i can't access any information on the cmos or anything.. how can i do this?
thanks again..
__________________
iSleek is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2005, 08:42 PM   #6
Fully Optimized
 
jack22's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,124
Default Re: Computer-building HELP!!!

Take it out, put it back in
__________________
Because of popular demand, the great almighty sig has been changed.



............cxxxxxxc|)::::::::::::> ................
jack22 is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2005, 11:58 PM   #7
Solid State Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 9
Default Re: Computer-building HELP!!!

dude.. i can't explain how much i love you
__________________
iSleek is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2005, 12:37 AM   #8
Golden Master
 
jac006's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 5,810
Send a message via AIM to jac006
Default Re: Computer-building HELP!!!

make sure u have the OS!
__________________
Macbook Pro and Logitech z5500s. All you really need.
jac006 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2005, 12:43 AM   #9
Fully Optimized
 
jack22's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,124
Default Re: Computer-building HELP!!!

Mine worked

When it beeps twice, its usually the ram.
__________________
Because of popular demand, the great almighty sig has been changed.



............cxxxxxxc|)::::::::::::> ................
jack22 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2005, 01:06 PM   #10
Solid State Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 9
Default Re: Computer-building HELP!!!

well.. the video is fixed now.. everything's plugged in correctly, but i put the option to stop when ever an error occurs during POST, and it says it has an error with the dvd-rw drive.. but it still works.. then it says i dont have the "patch" for the isntalled cpu.. >.<.. i went to the fujitsu manual cd i have and installed the bios flash to a floppy.. but when ever i put it, it just hangs up where it says "loading ms-dos".. and nothing happens....... also i tried installing windows and it hangs up when it's installing devices.. i found a solution for this kinda, quitting the svhost.exe by pressing SHIFT+f10, but it still hangs a little after that.. can you guys help me? everything's brand new!!!!!!!!! thanks a lot again

ps: also i can't run a DOS STARTUP DISK!?!?! it just hangs up too.. and the hd is brand new!!! could it also be the "processor patch" or whatever it's called?
__________________
iSleek is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2005, 07:11 PM   #11
Solid State Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 9
Question

anyone? :'(
__________________
iSleek is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2005, 07:18 PM   #12
Daemon Poster
 
ACES WILD's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 833
Default

MAke sure your IDE cables arent backwards, that may do it sometimes, and as for the boot floppy, try making a new one it could be a bad floppy disc.
__________________
ACES WILD is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2005, 11:28 PM   #13
Solid State Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 9
Default Re: Computer-building HELP!!!

nope not that.. next :P
__________________
iSleek is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2005, 12:33 PM   #14
Solid State Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 9
Default Re: Computer-building HELP!!!

please?
__________________
iSleek is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2005, 12:37 PM   #15
Daemon Poster
 
zoomtm's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,072
Send a message via AIM to zoomtm Send a message via MSN to zoomtm Send a message via Yahoo to zoomtm
Default Re: Computer-building HELP!!!

hmm two video cards in the same pc?
__________________
Heat: ZoomTm
Ebay: ZoomTm
zoomtm is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2005, 05:20 PM   #16
Solid State Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 9
Default

yeah but tahts not the issue....
__________________
iSleek is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2005, 11:59 AM   #17
Golden Master
 
jac006's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 5,810
Send a message via AIM to jac006
Default Re: Computer-building HELP!!!

what is the issue?
__________________

__________________
Macbook Pro and Logitech z5500s. All you really need.
jac006 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
×