Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Join Computer forums Today

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-20-2012, 05:02 PM   #1
Daemon Poster
madanchi's Avatar
Join Date: Oct 2008
Posts: 529
Default common audio interference

Hi I'm having a little issue, I know what the cause is roughly but not sure how to resolve it, if even possible. I'm recieving audio interference in my headphones as it uses a usb to be powered, I think the interference is originating from either my cpu/ram/gpu/motherboard.

It's your common screaching/hissing/buzzin interference people get when using on-board audio. Yeah, I disabled that btw.

Sound cards:
Creative Sound Blaster X-Fi 5.1
M-Audio Audiophile 2496

My Audiophile has no interference at all, I'm guessing because it has sound filters as it's an old professional card I hear, whereas the x-fi Sound Blaster is a good soundcard but doesn't have the filters.

If this is correct and/or if there is a possible fix, I'd love to hear it!
6950 flashed to 6970 Oc:880cpu 1300memory,2x2gb ddr3 1066,phenomII x4 955 3.2ghz,Tuniq hsf,750w psu,1tb f2 32mb 7200rpm,2tb f4 64mb 7200rpm,cyborg V7, cyborg V3, X-fi creative sounfblaster, Audiophile M-audio,Xclio-windtunnel,Tb7300 graphics tablet
madanchi is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 02:45 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0