Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-21-2005, 08:10 PM   #1
In Runtime
 
rat_boy_100's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 441
Send a message via MSN to rat_boy_100 Send a message via Yahoo to rat_boy_100
Question CD Drives have dissapeared :/

I took my mobo out the other day just to clean it up and my case cus they get so dusty. After i put it all together i realised that my CD Drives aren't showing up in 'My Computer' and i cannot play games that require a CD to be in (says Please Insert CD). I've had a good look and i'm sure all the cables are plugged in and in the right places...i just dunno whats happened...The top CD drive (reader) will open and let me put a CD in and out, but the bottom one (writer) doesn't even open or light up, as if the power cable isn't in (which it is) Wtf has gone on! Lol...Help appreciated!
__________________

__________________
www.rbs-ofah.co.uk
Gigabyte GA-7S748-L: AMD Sempron 2800+ 2.0ghz
Viking 512mb PC3200 DDR RAM
Maxtor Plus 80gb 7200rpm
Ati Radeon 9600xt 256mb
rat_boy_100 is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2005, 08:44 AM   #2
Fully Optimized
 
technoman's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 3,382
Default Re: CD Drives have dissapeared :/

what can i say, if it was working before and you went in your computer you must have miss placed some cables. Are you 100% they are all in the correct place?
__________________

__________________
~~~ tEcHnOmAn ~~~
technoman is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2005, 08:53 AM   #3
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: CD Drives have dissapeared :/

I had this problem when I was connecting my old computer back together but it happened with the one drive. Turned out I had the IDE cable i used to connect it to the motherboard the wrong way round. Simply rotate this cable horizontally and plug it in again the same way and it'll fix the prob

Hope this helps
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2005, 08:55 AM   #4
BSOD
 
Computergen's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 3,175
Default Re: CD Drives have dissapeared :/

lol never woulda thought of that. i gotta think about these things as i am nearing the build of my first computer.
Computergen is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2005, 09:11 AM   #5
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: CD Drives have dissapeared :/

hehe, its just a stupid thing I did, as it fit both ways :S Pretty weird, but it completly messed it up. Took me about 2 mins to figure out though so not too bad, but it stopped all power, like a safety feature...
The only reason I came to the conclusion was to take it out, and forgot which way i put it in the next time, but I must have done it the right way the second time and it worked, because I tried pushing it in more and things before i took it out. It was like a last resort

EDIT: Its always the simple things that tend to work
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2005, 12:35 PM   #6
In Runtime
 
rat_boy_100's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 441
Send a message via MSN to rat_boy_100 Send a message via Yahoo to rat_boy_100
Default Re: CD Drives have dissapeared :/

Quote:
Originally Posted by technoman
what can i say, if it was working before and you went in your computer you must have miss placed some cables.
well thats exactly what i thought, but i'm sure everything is as it was before...i need to fix it cus i've just bought HL2 and WoW and i cant install them without a cd drive! lol
__________________
www.rbs-ofah.co.uk
Gigabyte GA-7S748-L: AMD Sempron 2800+ 2.0ghz
Viking 512mb PC3200 DDR RAM
Maxtor Plus 80gb 7200rpm
Ati Radeon 9600xt 256mb
rat_boy_100 is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2005, 12:45 PM   #7
In Runtime
 
rat_boy_100's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 441
Send a message via MSN to rat_boy_100 Send a message via Yahoo to rat_boy_100
Default

Ah ha! Fixed it rofl...IDE Plug was on at an angle onto the motherboard so only half the pins were touching...hehe
__________________
www.rbs-ofah.co.uk
Gigabyte GA-7S748-L: AMD Sempron 2800+ 2.0ghz
Viking 512mb PC3200 DDR RAM
Maxtor Plus 80gb 7200rpm
Ati Radeon 9600xt 256mb
rat_boy_100 is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2005, 01:17 PM   #8
Fully Optimized
 
technoman's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 3,382
Default Re: CD Drives have dissapeared :/

lol, well done i told you didn't i .. lol

Glad you got it fixed, happy computing
__________________
~~~ tEcHnOmAn ~~~
technoman is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2005, 01:23 PM   #9
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: CD Drives have dissapeared :/

yep well done rat_boy_100!

Hehe, that sort of thing is the first thing you should check
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2005, 03:19 PM   #10
In Runtime
 
rat_boy_100's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 441
Send a message via MSN to rat_boy_100 Send a message via Yahoo to rat_boy_100
Default

yeh well it was coverd by all the other cables and hard drive cables so i couldn't see all of it...and its not the sorta thing you'd think you could make a mistake with, lol
__________________

__________________
www.rbs-ofah.co.uk
Gigabyte GA-7S748-L: AMD Sempron 2800+ 2.0ghz
Viking 512mb PC3200 DDR RAM
Maxtor Plus 80gb 7200rpm
Ati Radeon 9600xt 256mb
rat_boy_100 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0