Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-13-2008, 09:32 AM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 32
Default Cant start windows..

Hi guys...

i am repairing an old PC Pentium 200 MMX..

the problem is when i am installing windows 98..

First, i install the win98 on the Pentium 2 PC, but it doesn't continue after the copying files.. it says terminated...

Then i get the hard disk and put it on my Old Pentium III Pc.. and it continue the installation until finish at the windows without errors...

Then when i put it back on the Pentium 2, the windows continues.. but i say this message.. "This Program has performed an illegal operation and will be shut down" - then it hangs. i cant move anything...

so what is the problem?? is it on the hardware?? how can i fix it?? please tell me

Thanks
__________________

Exclikers is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2008, 02:42 PM   #2
Fully Optimized
 
ssc456's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 4,279
Send a message via MSN to ssc456
Default Re: Cant start windows..

it looks like a dead hardrive to me, best bet would be to goto the hardrive manafucturers website and down load a diagnostics tool, they usually supply iso which can be burned to a bootable c.d and it will test it for you,

could also be faulty / scratched win 98 disk
__________________

__________________
He who has never failed has never attempted anything worth succeeding at.

Dont Eat Animals, Its Not Good For Them And They Dont Like It!
ssc456 is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2008, 02:59 PM   #3
xxcobraxx
 
Join Date: Oct 2004
Location: England
Posts: 6,224
Default Re: Cant start windows..

their should be another reading error defo, but thats not your harddisk i don't think, i don't think its anythbing but your bios settings.

But yet I could be wrong, maybe the bios is old? I have no idea, but their should be another error, a number or something, if you can get that back then google it and that would be faster help.


goodluck

try going into bios and setting it as Defualt settings8

try going into bios and setting it as Defualt settings*
__________________
Liveleaker
IAntDemo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 11:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0