Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-27-2005, 02:24 PM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 52
Default Can't figure it out man.

I just bought a WD 160gb hard drive to replace the WD 10gb hard drive I have in a USB enclosure. The problem is windows will recognize the drive in the Hardware/Device manager section but won't show as a drive in My Computer. The 10gb shows up fine though. Huh, I can't figure it out. Any help would be greatly appreciated. Thanks guys.

Old drive = Western Digital Protege WD100 10gb Enhanced IDE drive

New drive = Western Digital Caviar WD1600 160gb Enhanced IDE drive
__________________

UNCLEMIKE1 is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2005, 02:40 PM   #2
Baseband Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 61
Send a message via AIM to combatc87 Send a message via Yahoo to combatc87
Default Re: Can't figure it out man.

Did you set the new one to slave?
__________________

combatc87 is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2005, 02:45 PM   #3
Baseband Member
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 52
Default

No. I left the jumper set to "Cable Select" just like the 10gb was. Thats why I'm saying I can't figure it out. I'll try slave and let you know how I made out. Thanks for the reply.
UNCLEMIKE1 is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2005, 02:46 PM   #4
BSOD
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 155
Default Re: Can't figure it out man.

goto disk management , active the drive.. give a partition or file system..
nuke is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2005, 03:37 PM   #5
Baseband Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 61
Send a message via AIM to combatc87 Send a message via Yahoo to combatc87
Default Re: Can't figure it out man.

Do you still have an HD in running the CPU or is this the primary one? If it's the primary, it has to be set to master.
combatc87 is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2005, 03:41 PM   #6
Fully Optimized
 
ownage's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,404
Default Re: Can't figure it out man.

windows only notices partitions. if the new hard drive isnt partitioned, windows wont see it.
ownage is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2005, 03:54 PM   #7
Baseband Member
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 52
Default Re: Can't figure it out man.

Quote:
Originally Posted by nuke
goto disk management , active the drive.. give a partition or file system..
Can you give me a step by step to getting the disk management screen up? Thanks
UNCLEMIKE1 is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2005, 03:57 PM   #8
Daemon Poster
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 825
Default Re: Can't figure it out man.

in XP (category view) Control Panel>Performance & Maintenance>Administrative Tools>Computer Managment. In the left column, select Disk Management. In the right pane you will see the 160gb with probably a black bar under it ... this means it hasn't been formatted, which I think is the problem here.
CrossCech is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2005, 04:12 PM   #9
Baseband Member
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 52
Default Re: Can't figure it out man.

Quote:
Originally Posted by CrossCech
in XP (category view) Control Panel>Performance & Maintenance>Administrative Tools>Computer Managment. In the left column, select Disk Management. In the right pane you will see the 160gb with probably a black bar under it ... this means it hasn't been formatted, which I think is the problem here.
Yup, that is on the money. What do I do to format?
UNCLEMIKE1 is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2005, 04:56 PM   #10
Daemon Poster
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 825
Default Re: Can't figure it out man.

right click on the drive (in the area with the black bar). Format should be one of the options in the right-click menu. Just read the dialog box instructions carefully & follow the steps ... you can format the entire 160 gb or break it off into pieces. Depends on what you want to do.
__________________

CrossCech is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0