Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-12-2008, 05:31 AM   #1
Beta Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 4
Send a message via MSN to 1960darrenh
Default Cant access Modem/Router login anymore

Hi.

I have a Netgear DG834G Wireless Modem/Router and a Buffalo WBMR-G54

My PC is connected to it through LAN rather than wireless. I cannot access the routers login page anymore. The login page is supposed to be 192.168.01.1 but it just hangs forever. I tried reconnecting my old Buffalo Modem/ Router and I cant access the login page on that either using 192.168.11.1. I have tried resetting both modems and that does not work. I can still access the internet but cant login the modem's

I typed IPCONFIG in the command line and it bought up a funny IP Address which was not there before.


I am using XP Pro.

IP Address - 192.168.11.2
Subnet Mask - 255.255.255.0
IP Address - fe80::ffff:ffff:fffd%6 (This is unusual)
Default Gateway - 192.168.11.1


I tried Ipconfig /renew etc but still does not work.

As it is doing it with both modems, I assume the PC is at fault.
__________________

1960darrenh is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2008, 06:16 AM   #2
Daemon Poster
 
r_moore04's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 737
Send a message via MSN to r_moore04
Default Re: Cant access Modem/Router login anymore

netgear uses the ip 192.168.0.1 to access the router, im not sure about the buffalo tho
__________________

__________________
Microsoft Certified IT Professional (MCITP)
MCP,MOS,MCDST,MCSA,MCITP,MCTS
r_moore04 is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2008, 07:22 AM   #3
Daemon Poster
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 511
Send a message via AIM to Denthúl Send a message via MSN to Denthúl Send a message via Yahoo to Denthúl
Default Re: Cant access Modem/Router login anymore

Quote:
Originally Posted by 1960darrenh View Post
Hi.

I have a Netgear DG834G Wireless Modem/Router and a Buffalo WBMR-G54

My PC is connected to it through LAN rather than wireless. I cannot access the routers login page anymore. The login page is supposed to be 192.168.01.1 but it just hangs forever. I tried reconnecting my old Buffalo Modem/ Router and I cant access the login page on that either using 192.168.11.1. I have tried resetting both modems and that does not work. I can still access the internet but cant login the modem's

I typed IPCONFIG in the command line and it bought up a funny IP Address which was not there before.


I am using XP Pro.

IP Address - 192.168.11.2
Subnet Mask - 255.255.255.0
IP Address - fe80::ffff:ffff:fffd%6 (This is unusual)
Default Gateway - 192.168.11.1


I tried Ipconfig /renew etc but still does not work.

As it is doing it with both modems, I assume the PC is at fault.
Edit: Didn't read that properly.

Have you reset the Buffalo as well? There are times that I can't access my router's page, but disconnecting and reconnecting the power usually does the trick. :/
Denthúl is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2008, 08:30 AM   #4
j03
~~~~~~~~
 
Join Date: Jan 2005
Location: Wales
Posts: 5,556
Send a message via MSN to j03
Default Re: Cant access Modem/Router login anymore

Quote:
Originally Posted by r_moore04 View Post
netgear uses the ip 192.168.0.1 to access the router, im not sure about the buffalo tho
The Routers IP is changeable.

Try disabling the Static IP function (Network Connections >> Right click on the adapter you use >> Propertys >> TCP/IP Configuration >> Automatically assign IP address), and then do a repair. If you HAVE reset the netgear, then it's IP will be reset to the deafult (as R_Moore04 said), so you'll need to access it through that IP (192.168.0.1)

Good Luck, And if that doesnt work, just post again
j03 is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2008, 11:05 AM   #5
Beta Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 4
Send a message via MSN to 1960darrenh
Default Re: Cant access Modem/Router login anymore

I have reset both modems and not made any difference. because they have been reset I cannot now access the internet. I tried setting the modems up with the installation discs but as soon as it gets to the login page it wont go.

I've also done a network connection repair but no good. IP & DNS are set to obtain automatically.

Firewall is set to let connections through
1960darrenh is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0