Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-16-2006, 09:51 AM   #1
In Runtime
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 164
Default Built my own computer..having problems

ok i just finished building my own computer, 700w power supply, conroe core 2 duo e6600, 2x of corsair xms, asus p5w dh deluxe mobo, ati x1900xtx, antec
p180 case, 2 seagate 320 gb serial ata's. My problem is, i was setting up everything in the setting and shit, i was gonna try to run it in raid, besides the point, i have an extra fan that was sitting in the dvd drive bays, the extra ones, and while it was on i noticed i could give it more airflow if i open the front bays, i did that and it started spinning twice as fast, a few seconds later my computer just shut off. i thought there was too much voltage, so i lowered all hte fans, and unplugged that one, and after i turn it on, it stays on for about 10-20 seconds, and just turns off, i dont know what the problem is, please dont tell me i shorted out one of those nice expensive things from above, thanks
__________________

mtotho is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2006, 10:19 AM   #2
In Runtime
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 164
Default Re: Built my own computer..having problems

and noobie question, for me to set something up in raid i have to press ctrl + I in POST, ok but what is post thanks, please answer my first question..first because i cant do this part without getting the computer to stay on.
__________________

mtotho is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2006, 10:23 AM   #3
Fully Optimized
 
Spec's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,641
Default Re: Built my own computer..having problems

Have you got to the part where you set up windows yet? But i think you might have shorted one of those babys...and there not expensive, if you got them for more than 100 dollars u got ripped thats all i have to say..but just to let you know..if you get a new one..and try and set up raid....you will need help, trust me on that part.
__________________
Thermaltake ARMOR/ mATX intelG33 Motherboard/4gb G.SKILL High Gaming Performance ddr2-1200/Radeon 3870 1gb edition/850w Thermaltake superduty psu

PokerDegenerate: Don't listen to these guys, I like the IDE makes it look vintage like a 68 Camaro SS...
Spec is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2006, 10:28 AM   #4
In Runtime
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 164
Default Re: Built my own computer..having problems

so u think its the hardrive, i did get to the windows part and after i pressed enter, it just went black and nothing happend.
mtotho is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2006, 10:29 AM   #5
In Runtime
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 164
Default Re: Built my own computer..having problems

and u htink i shorted both of them, i didnt mean the hardrive were expensive, 94 dollars each, id just rather not spend any money, maybe i will try hooking them um regular, if one at least works, i will be happy.
mtotho is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 03:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0