Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-29-2010, 03:44 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 4
Default Building PC, won't turn on - Plz help!!!

I'm very frustrated at the moment, I've spent the last few weeks trying to figure out what exactly is wrong with my build. I have replaced the Power supply and motherboard, and still nothing. No fans, beeps, only a green LED light.

Any help would be amazing. Please guys/girls, help me out!

This is my first build that I intend to use for music production.

Here are my specs - any help would be simply amazing.

- ASUS P7P55D mobo
- i5 cpu
- ocz 4GB dram
- BFG tech 8400GS 512MB - I realize this is cheap.
- WD 1TB Caviar Black SATA HDD
- IPSG Samsung 22x DVDRW SATA
- ocz 500W stealthxstream PSU
- Antec 300 ATX case
__________________

jco3 is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2010, 03:58 PM   #2
Fully Optimized
 
Join Date: Dec 2007
Location: England
Posts: 3,390
Default Re: Building PC, won't turn on - Plz help!!!

Make sure you connect the 24 pin ATX connector (beside the RAM) and the 4 pin ATX connector (at the top of the motherboard) to the PSU.
__________________

__________________
Lenovo ThinkPad T410 - i7 620M - 8GB RAM - Crucial M4 120GB SSD - 250GB 2nd drive - Intel HD 3000 GPU - 1440x900 - Windows 7/8
REMENIZ Computers
Remeniz is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2010, 03:58 PM   #3
Daemon Poster
 
VINMAN46's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,123
Send a message via AIM to VINMAN46
Default Re: Building PC, won't turn on - Plz help!!!

did you check all your connections to make sure their correct and did you put standoffs under your mobo
VINMAN46 is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2010, 04:00 PM   #4
Baseband Member
 
dIxie's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Canada
Posts: 68
Default Re: Building PC, won't turn on - Plz help!!!

Have you connected all of the front panel switches and indicator lights. Sometimes it can be difficult to get them all in the right hole. If just one is off then it can affect the entire system.
__________________
dIxie

The hacker mindset doesn't actually see what happens on the other side.
dIxie is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2010, 04:44 PM   #5
Beta Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 4
Default Re: Building PC, won't turn on - Plz help!!!

Quote:
Originally Posted by Remeniz View Post
Make sure you connect the 24 pin ATX connector (beside the RAM) and the 4 pin ATX connector (at the top of the motherboard) to the PSU.
Yup, they've been where their supposed to be. Thanks for trying. It means a lot.


Quote:
Originally Posted by VINMAN46 View Post
did you check all your connections to make sure their correct and did you put standoffs under your mobo
I've double, triple, and quadruple checked! haha. And, yes the standoffs are present.

Quote:
Originally Posted by dIxie View Post
Have you connected all of the front panel switches and indicator lights. Sometimes it can be difficult to get them all in the right hole. If just one is off then it can affect the entire system.
Yes, I've done this over and over. I'll try it without the Q-connector though.

I have unused wires from my PSU, is this normal...? Also, does it matter where I plug the fans from the case into the PSU?
jco3 is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2010, 04:59 PM   #6
In Runtime
 
SPuNKYbd's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: USA
Posts: 236
Send a message via AIM to SPuNKYbd Send a message via MSN to SPuNKYbd Send a message via Yahoo to SPuNKYbd Send a message via Skype™ to SPuNKYbd
Default Re: Building PC, won't turn on - Plz help!!!

Something i did when i got mine all set up and working for a week or so was change the voltage setting on the back of my PSU

Check that maybe?

Unused cables is normal, most the time they would be 4-pin, 6pin or sata cables unused. anything other than that and you might have some problems, and it doesnt matter where the fans are plugged in from the PSU
__________________
MCDST - MCP - MCTS
SPuNKYbd is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2010, 05:14 PM   #7
Beta Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 4
Default Re: Building PC, won't turn on - Plz help!!!

Quote:
Originally Posted by SPuNKYbd View Post
Something i did when i got mine all set up and working for a week or so was change the voltage setting on the back of my PSU

Check that maybe?

Unused cables is normal, most the time they would be 4-pin, 6pin or sata cables unused. anything other than that and you might have some problems, and it doesnt matter where the fans are plugged in from the PSU
Okay great, thanks. Do you know how I would change the voltage on an ocz stealthstream... there is no option on the PSU to change it.
jco3 is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2010, 05:18 PM   #8
Fully Optimized
 
Join Date: Dec 2007
Location: England
Posts: 3,390
Default Re: Building PC, won't turn on - Plz help!!!

Quote:
Originally Posted by jco3 View Post
Okay great, thanks. Do you know how I would change the voltage on an ocz stealthstream... there is no option on the PSU to change it.
That PSU can operate at mains voltages between 100VAC-240VAC. There's no switch.
__________________
Lenovo ThinkPad T410 - i7 620M - 8GB RAM - Crucial M4 120GB SSD - 250GB 2nd drive - Intel HD 3000 GPU - 1440x900 - Windows 7/8
REMENIZ Computers
Remeniz is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2010, 05:36 PM   #9
Beta Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 4
Default Re: Building PC, won't turn on - Plz help!!!

Quote:
Originally Posted by Remeniz View Post
That PSU can operate at mains voltages between 100VAC-240VAC. There's no switch.
ah, I see.

No luck today, any more suggestions?
jco3 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2010, 06:29 PM   #10
Golden Master
 
Cabbs's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 7,912
Send a message via AIM to Cabbs
Default Re: Building PC, won't turn on - Plz help!!!

Faulty power switch on your case? Take a paper clip and touch the two terminals on your motherboard for the power switch.
__________________

__________________
=Like anime? Come to AnimeAppeal.com!=
||DFI UT P35||Q9550@3400 Mhz||Geil 4GB RAM||Radeon 5770||
Cabbs is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0