Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-03-2008, 04:34 PM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 62
Default building my new rig, help me

I just got my case today, now the only thing I am waiting on is the processor. I have started putting stuff together. I got the motherboard installed, hard drive, dvd drive, and power supply is installed.

I have been trying to install the video card but the connections do not line up with the slot on the back of the case. I have tried several times and I can not get them to line up for the life of me. I don't know if something is wrong or I am doing something wrong.

Also the panel that came with the motherboard, I'm not sure if I put that on correct. It is really loose.
__________________

__________________
Thermaltake Armor case--Gigabyte P-35 DS3L--Intel Q6600@3.2ghz--Tuniq Tower 120--OCZ 4gb(2x2) DDR2 800 ram--EVGA 8800GTS 512mb--Corsair 850HX PSU--Windows 7 Pro 64bit
graw2 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2008, 04:35 PM   #2
Guru
 
JogaBonito1502's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: U.S.
Posts: 7,841
Default Re: building my new rig, help me

man you should have really waited for the processor. so you could mount that on the mobo before you put the mobo on the case....
__________________

JogaBonito1502 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2008, 04:41 PM   #3
Golden Master
 
worshipme's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5,603
Default Re: building my new rig, help me

Are you sure your video card is not AGP and your mobo has PCI-Express or vice-versa?
__________________
AMD Phenom II X4 955 BE @ 4.0GHz + TU120E lapped - MSI 770-CD45 AM3 - 2x2GB OCZ DDR3 1333MHz - Sapphire HD 4870 - Samsung Spinpoint 500GB 7200RPM 16MB cache HDD - Tagan TG600-BZ Piperock - (Currently open test bed) - Windows Vista Home Premium 64bit.
worshipme is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2008, 04:43 PM   #4
Guru
 
JogaBonito1502's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: U.S.
Posts: 7,841
Default Re: building my new rig, help me

I think he's talking about the PCI slots on the back of the case....you kno, the usual 7 places for output...

edit: is your motherboard seated correctly?
JogaBonito1502 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2008, 04:48 PM   #5
Baseband Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 62
Default Re: building my new rig, help me

The video card is PCI express 16x.

I am pretty sure that the motherboard is seated correctly. All the holes lined up.

The rear panel for the motherboard, does that need to be put on before the motherboard? I had it on there but it was real loose, there was nothing holding it in place.
__________________
Thermaltake Armor case--Gigabyte P-35 DS3L--Intel Q6600@3.2ghz--Tuniq Tower 120--OCZ 4gb(2x2) DDR2 800 ram--EVGA 8800GTS 512mb--Corsair 850HX PSU--Windows 7 Pro 64bit
graw2 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2008, 04:50 PM   #6
In Runtime
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 408
Default Re: building my new rig, help me

Which case is is? Which motherboard is it? I would check that the mobo is mounted correctly. Does the back panel which plugs in your keyboards and ethernet and usb's lined up correctly with the back of the case?
__________________
[Case = Corsair 400R][CPU = Core i5 3.4Ghz to 4.6Ghz /w Noctua NH-U12P SE2 CPU Cooler][Mobo = Asus P8Z77-V LK][RAM = 16GB DDR3 Patriot Viper 3 1600Mhz RAM][Video Card = PNY GTX 670][SSD = 240GB Force GT][Samsung S27B350 27inch monitor][Running Windows 7 64Bit]
OTSS is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2008, 04:50 PM   #7
Guru
 
JogaBonito1502's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: U.S.
Posts: 7,841
Default Re: building my new rig, help me

That's weird. Can you take a picture of what it looks like and post it up? I can somewhat picture it in my head, but an actual photo would help.
JogaBonito1502 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2008, 04:53 PM   #8
Baseband Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 62
Default Re: building my new rig, help me

I'll be back in a few minutes, I am going to eat right now.

Do you want me to take a pic of how the motherboard is mounted? I will post it up when I get back.
__________________
Thermaltake Armor case--Gigabyte P-35 DS3L--Intel Q6600@3.2ghz--Tuniq Tower 120--OCZ 4gb(2x2) DDR2 800 ram--EVGA 8800GTS 512mb--Corsair 850HX PSU--Windows 7 Pro 64bit
graw2 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2008, 04:57 PM   #9
Golden Master
 
worshipme's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5,603
Default Re: building my new rig, help me

Quote:
The rear panel for the motherboard, does that need to be put on before the motherboard? I had it on there but it was real loose, there was nothing holding it in place.
It doesn't really matter whether you put it on before or after, although I always do it first. You have to use the one that came with you motherboard.
Quote:
I have been trying to install the video card but the connections do not line up with the slot on the back of the case. I have tried several times and I can not get them to line up for the life of me. I don't know if something is wrong or I am doing something wrong.
Could you please post a pic so we can have a better understanding of the situation?
__________________
AMD Phenom II X4 955 BE @ 4.0GHz + TU120E lapped - MSI 770-CD45 AM3 - 2x2GB OCZ DDR3 1333MHz - Sapphire HD 4870 - Samsung Spinpoint 500GB 7200RPM 16MB cache HDD - Tagan TG600-BZ Piperock - (Currently open test bed) - Windows Vista Home Premium 64bit.
worshipme is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2008, 05:26 PM   #10
Fully Optimized
 
Jesusfrk611's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: US
Posts: 2,193
Default Re: building my new rig, help me

Quote:
Originally Posted by worshipme View Post
It doesn't really matter whether you put it on before or after, although I always do it first. You have to use the one that came with you motherboard.
Please explain how your would put it on after... Yes, you must put it on before you install the motherboard. It goes in through the inside of the case through the I/O shield hole, then the motherboard goes in behind it. It should be held in pace by the case.

Your motherboard must not be quite in the case right if you can't put the video card in. To clear it up for certain, do the slot and connector on the motherboard and graphics card fit together? Or is it just not fitting on the case right?

Also, you might as well take the mobo back out and wait to put it back in until after installing the processor. If you install the processor and heatsink while it's in the case it makes the task rather hard, especially if it's a big heatsink.
__________________

Jesusfrk611 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 11:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0