Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-11-2008, 03:13 PM   #1
Daemon Poster
 
vaio-fx's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 515
Default Broken motherboard !?!?!

Recently my main desktop (signature) has been playing up:-

All motherboard USB's don't work
CPU fan has stopped spinning
PC Keeps freezing (usually soon after logon)

I tried a format (this is before I realised that the CPU fan wasn't spinning) and it was still playing up. Then I got a trojan and things got worse. The PC will not accept any new internal hardware either and my CD/DVD drives are no longer working!

So I opened up the PC, took the motherboard out and had a look, at first I could not see any obvious damage until I touched the northbridge heatsink, it was wobbly and for some reason a spring was missing that holds it down - I really don't see how this could have happened. Anyway I don't know if thats what caused all this but is the motherboard definately broken, or could it be something else, my guess is its the mobo, thanks for any replies.
__________________

__________________
DESKTOP: Custom Build - HAF 932: Microsoft Windows 7 Home Premium 64-Bit / Samsung 2433 24" LCD 1920x1200/ 6144 MB RAM DDR3 1600MHz Corsair Dominator/ XFX GTX 260 XXX Edition 896MB/ Intel Core i7 950 @ 4.01GHz/ 500GB Sata II 7200 RPM & 320GB 7200RPM/ 700W Jeantech Storm Modular PSU
vaio-fx is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2008, 03:50 PM   #2
Fully Optimized
 
ace777's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3,110
Default Re: Broken motherboard !?!?!

yeah that sounds like a mobo issue make sure nothing is lose or wires disconnected but id just get a new one and be done with it.

and can your psu handle what you have in your rig it could ut is unlikely a bad psu.
__________________

__________________
2.4 Ghz celeron, 1.25 PNY pc 2700 RAM,PNY VERTIGO 5200 FX , 40 GB HDD
900Mhz 256 RAM , MX 4000, 30 GB HDD
1.9Ghz dual core AMD Athlon 2 GB 384 VRAM 320 Gb HD
2.3 tricore phenom,2 GB RAM , EVGA 9600 GSO,250 GB SSD
2.6 X4 620, 4GB RAM, 9600 GSO, 500 GB HDD/I'm part of The Project
ace777 is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2008, 04:29 AM   #3
Daemon Poster
 
vaio-fx's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 515
Default Re: Broken motherboard !?!?!

Thanks, I'm sure the PSU is still fine, its 650W and the only thing in my pc that would need anywhere near that much is the 8800GTS G92 and that doesnt need 650W. The PSU is also SLI ready so must be quite good.
__________________
DESKTOP: Custom Build - HAF 932: Microsoft Windows 7 Home Premium 64-Bit / Samsung 2433 24" LCD 1920x1200/ 6144 MB RAM DDR3 1600MHz Corsair Dominator/ XFX GTX 260 XXX Edition 896MB/ Intel Core i7 950 @ 4.01GHz/ 500GB Sata II 7200 RPM & 320GB 7200RPM/ 700W Jeantech Storm Modular PSU
vaio-fx is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0