Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-08-2005, 10:22 PM   #1
Daemon Poster
 
Kuberr's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 609
Send a message via AIM to Kuberr Send a message via MSN to Kuberr
Default Bought 400GB Hard Drive...Computer Only Showing 130?

With the help of many of you guys, I bought the parts for a new computer, and everything is in working order. Unfortunetely, the only problem that I can relaly see is that my HDD, which is supposed to be 400GB, is only 130GB. Do I have to install RAID or do something in BIOS or did I simply get cheated by NewEgg? By the way, it's this product:

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16822148063
__________________

__________________
Athlon FX-55 San Diego 2.6GhZ OCed to 3.0GhZ | Mushkin Redline XP 2x1GB PC4000 DDR500 3-3-2-8 OCed to 250MhZ | Seagate Barracuda SATA 400GB 7200RPM HDD | evGA GeForce 6800GT 350/1000 OCed to 425/1150
Kuberr is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2005, 10:26 PM   #2
Fully Optimized
 
Nik00117's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 4,025
Send a message via AIM to Nik00117 Send a message via MSN to Nik00117 Send a message via Yahoo to Nik00117
Default Re: Bought 400GB Hard Drive...Computer Only Showing 130?

Erm. If this is true maybe its a fault HD. I'd call newegg and tell them about if its not RAID, or somthing in the bios. tell them you either want a replacement or a refund you got 30 days on the refund 90 on the replacement from the time of the purchase.
__________________

__________________
Main Rig: I7 920 CPU, 6 Gigs ram 5870 GPU
M17X Laptop 2.8 Ghz Dual Core, 4870 Radeon
Nik00117 is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2005, 10:34 PM   #3
Fully Optimized
 
Mental Liberator's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 2,035
Send a message via AIM to Mental Liberator
Default Re: Bought 400GB Hard Drive...Computer Only Showing 130?

If you don't have SP2 install it.
__________________
www.treasuretrooper.com/72560
Check it out, legit cash just from surveys.
Mental Liberator is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2005, 10:41 PM   #4
per
BSOD
 
Join Date: May 2005
Posts: 805
Default Re: Bought 400GB Hard Drive...Computer Only Showing 130?

SP1 is required in xp to recognize more than 137 gb on a HD.
per is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2005, 10:57 PM   #5
Daemon Poster
 
Starr's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 926
Send a message via AIM to Starr Send a message via MSN to Starr
Default Re: Bought 400GB Hard Drive...Computer Only Showing 130?

Yea, you need SP2 to recognize a HD that is that large.
__________________
AMD Athlon 64 3200+ Venice Core, MSI K8N Neo-4, 2x 512 Corsair Dual Channel, Nvidia Geforce fx 6600 256MB, 160GB HardDrive

Windows Vista Business Edition

"There are 10 types of people in the world. Those who know binary and those who don't."
Starr is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2005, 11:20 PM   #6
per
BSOD
 
Join Date: May 2005
Posts: 805
Default Re: Bought 400GB Hard Drive...Computer Only Showing 130?

SP2 is NOT REQUIRED!! Only SP1.
per is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2005, 11:29 PM   #7
Daemon Poster
 
Starr's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 926
Send a message via AIM to Starr Send a message via MSN to Starr
Default Re: Bought 400GB Hard Drive...Computer Only Showing 130?

Really, I thought it was SP2.....
__________________
AMD Athlon 64 3200+ Venice Core, MSI K8N Neo-4, 2x 512 Corsair Dual Channel, Nvidia Geforce fx 6600 256MB, 160GB HardDrive

Windows Vista Business Edition

"There are 10 types of people in the world. Those who know binary and those who don't."
Starr is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2005, 12:49 AM   #8
per
BSOD
 
Join Date: May 2005
Posts: 805
Default Re: Bought 400GB Hard Drive...Computer Only Showing 130?

Sigh!!
per is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2005, 07:08 AM   #9
Daemon Poster
 
Kuberr's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 609
Send a message via AIM to Kuberr Send a message via MSN to Kuberr
Default

Is that it? Thanks so much guys. I was having nightmares yesterday night over this.
__________________
Athlon FX-55 San Diego 2.6GhZ OCed to 3.0GhZ | Mushkin Redline XP 2x1GB PC4000 DDR500 3-3-2-8 OCed to 250MhZ | Seagate Barracuda SATA 400GB 7200RPM HDD | evGA GeForce 6800GT 350/1000 OCed to 425/1150
Kuberr is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2005, 03:33 PM   #10
Daemon Poster
 
Kuberr's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 609
Send a message via AIM to Kuberr Send a message via MSN to Kuberr
Default Re: Bought 400GB Hard Drive...Computer Only Showing 130?

Hmm, I upgraded to Service Pack I and it's the same thing. It's still jsut about 130GB. What could be wrong?

EDIT: Ah, figured it out. I need to use DiscWizard from Seagate. Let's just hope this works.
__________________

__________________
Athlon FX-55 San Diego 2.6GhZ OCed to 3.0GhZ | Mushkin Redline XP 2x1GB PC4000 DDR500 3-3-2-8 OCed to 250MhZ | Seagate Barracuda SATA 400GB 7200RPM HDD | evGA GeForce 6800GT 350/1000 OCed to 425/1150
Kuberr is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 02:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0