Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-03-2009, 01:43 PM   #1
Solid State Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 7
Default Boot up Problems

Hello, i just recently put together a computer i ordered, and i'm having some problems. Whenever i boot up i get this,

"Reboot and select proper boot device, or insert boot media in selected boot device and press any key"

Now i didn't order a new HD but i do have like 3 i've been switching in and out on Cable Select, and keep getting the same message. For a brief second i can see something about not having a HD connected, but i'm sure at least 1 of the three work-i've used them before and they worked until i replaced them with a better one.

Help? =<
__________________

KoolioPC is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2009, 01:51 PM   #2
Fully Optimized
 
rohan23's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 4,087
Default Re: Boot up Problems

Are they IDE or SATA? It's a new motherboard, right? Put a copy of your OS in and see if you can install from that.
__________________

__________________
Macook 13.3

2.13Ghz Intel Core 2 Duo-2GB DDR2 800 Mhz-500GB Western Digital Caviar Blue- Nvidia 9400M
rohan23 is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2009, 01:52 PM   #3
Solid State Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 7
Default Re: Boot up Problems

It's IDE, and yes a New Mobo, i put my Windows Disk in, and same deal happens
KoolioPC is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2009, 01:59 PM   #4
Fully Optimized
 
rohan23's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 4,087
Default Re: Boot up Problems

Okay, you should have three connectors on the IDE cable. There should be 2 close together. Switch the way the ends are on the IDE and DVD drive. The top one (master) should go on the hard drive and the second one (slave) goes on the DVD drive.
__________________
Macook 13.3

2.13Ghz Intel Core 2 Duo-2GB DDR2 800 Mhz-500GB Western Digital Caviar Blue- Nvidia 9400M
rohan23 is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2009, 02:07 PM   #5
Solid State Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 7
Default Re: Boot up Problems

It's the way i have it now, still same deal
KoolioPC is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2009, 02:09 PM   #6
Fully Optimized
 
rohan23's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 4,087
Default Re: Boot up Problems

You should be able to get into BIOS. See if the motherboard is recognizing anything.
__________________
Macook 13.3

2.13Ghz Intel Core 2 Duo-2GB DDR2 800 Mhz-500GB Western Digital Caviar Blue- Nvidia 9400M
rohan23 is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2009, 02:25 PM   #7
Solid State Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 7
Default Re: Boot up Problems

Well, i hit F11 for the Boot menu, and some times it will only recognize my Dvd rom, and nothing else.
KoolioPC is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2009, 02:34 PM   #8
Fully Optimized
 
rohan23's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 4,087
Default Re: Boot up Problems

Okay, that means the hard drive is just bad. Take out the newer hard drive you got to replace the IDE one and put that in the new computer and put the IDE back into the old one. See if it reads that.
__________________

__________________
Macook 13.3

2.13Ghz Intel Core 2 Duo-2GB DDR2 800 Mhz-500GB Western Digital Caviar Blue- Nvidia 9400M
rohan23 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 07:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0